Hyppää pääsisältöön
Map of Espoo

Saapuminen

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Saapuminen ja kulkuyhteydet Espoossa

Espoon sijainti Suomen etelärannikolla, pääkaupunki Helsingin kainalossa on erinomainen. Kansainväliselle Helsinki-Vantaan lentoasemalle on puolen tunnin ajomatka Espoosta. Suoria lentoja Helsinkiin on yli 100 kohteesta ympäri maailmaa. Laivayhteydet muun muassa Tallinnaan ja Tukholmaan tarjoavat yhden vaihtoehtoisen matkustustavan.  

Junalla 

Kaukoliikenteen junien pysähdyspaikka Espoossa on Leppävaaran asema. Paikallisliikenteen lähijunat pysähtyvät kaikilla Espoon asemilla. Katso pysäkkilistaukset sekä junien aikataulut VR:n sivuilta.

Laivalla 

Espoo on vain 15–30 minuutin ajomatkan päässä kansainvälisistä laivasatamista, jotka sijaitsevat Helsingissä. Helsingistä on suorat laivayhteydet Tukholmaan, Tallinnaan ja Travemündeen. Kesän sesonkiaikoina lähtöjä Tallinnaan on 17 päivässä. Lisätietoja kansainvälisistä laivayhteyksistä ja satamista: Port of Helsinki

Lentäen 

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Espoosta, riippuen hieman sijainnista. Mutta vaikkapa Nuuksion kansallispuistosta lentokentälle pääsee autolla noin puolessa tunnissa.

Kentältä kaupunkiin 

  • Espooseen, Helsingin keskustaan ja muualle pääkaupunkiseudulle liikennöivien bussien ja kaukoliikenteen linja-autojen laiturit sijaitsevat terminaalin edustalla. 
  • Kehärata tarjoaa suoran junayhteyden lentoasemalle Helsingin keskustasta. Juna-asema sijaitsee saapuvien lentojen kerroksessa. Helsingistä pääset Rautieaseman, Pasilan ja Huopalahden asemilta lähijunalla edelleen Espooseen. 
  • Taksit lähtevät molempien terminaalien ulko-ovien edestä. 
  • Autovuokraamoiden palvelupisteet sijaitsevat saapuvien lentojen kerroksessa. 

Lisätietoa: finavia.fi/fi/helsinkivantaa 

Linja-autolla 

Kaukoliikenteen linja-autot saapuvat Helsingin keskustan Kampissa sijaitsevalle linja-autoasemalle. Kampista on hyvät paikallisliikenneyhteydet eri puolille Espoota. Lännestä saapuvat kaukoliikenteen linja-autot pysähtyvät myös Espoon pysäkeillä. 

Metrolla 

Länsimetron asemia Espoossa ovat Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu, Matinkylä, Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.           

Liikkuminen Espoossa 

Julkinen liikenne (HSL) 

Pääkaupunkiseudulla matkustaminen on helppoa: Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keravan, Kirkkonummen, Sipoon ja Tuusulan joukkoliikenteessä on käytössä yhtenäinen lippujärjestelmä. Tarjolla on useita erilaisia lippuja erilaisiin matkustustarpeisiin. Joukkoliikenteestä vastaavan Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) verkkopalvelusta löydät eri lipputyyppien hinnat sekä bussien, metron, raitiovaunujen ja lähijunien aikataulut. 

Espoon sisäinen liikenne ja yhteydet Helsinkiin paranivat entisestään, Länsimetron aloitettua toimintansa. Metro kulkee Helsingistä aina Kivenlahteen asti.

Reittiopas 

HSL:n Reittiopas-palvelun avulla voit hakea joukkoliikenteen kulkuyhteyksiä ja aikatauluja pääkaupunkiseudulla. Palvelusta löytyvät tiedot niin busseista, metroista, raitiovaunuista ja lähijunista kuin Suomenlinnan lautoista. Reittiopas toimii ovelta ovelle -periaatteella: palvelu näyttää kävelyreitit lähtöpisteestä ensimmäiselle pysäkille ja viimeiseltä pysäkiltä haluttuun päätepisteeseen sekä mahdollisiin vaihtoihin liittyvät kävelyosuudet. 

Pyöräily 

Espoossa liikut kätevästi paikasta toiseen pyörällä. Kaupungissa on useita pyöräilyreittejä, yhteensä lähes 600 kilometriä. Kaupunkipyörät ovat kätevä tapa liikkua lyhyempiä matkoja edullisella kerta- tai kausivuokralla. Espoossa ja Helsingissä on yhteinen kaupunkipyöräjärjestelmä, ja pyörät ovat käytössä huhtikuun alusta lokakuun loppuun saakka. Kaupunkipyöräilijällä on käytössään lähes 4 600 pyörää ja 460 pyöräasemaa Espoossa ja Helsingissä. Myös jotkin espoolaiset hotellit lainaavat pyöriä asiakkailleen. Kysy siis lainapyörää hotellisi vastaanotosta. Pyöräreittien varrelle osuu monia mielenkiintoisia museoita ja kulttuurikohteita, ja lisäksi voit poiketa uimarannalle tai pysähtyä nauttimaan kesäyön auringonlaskusta.

Lue lisää Espoon pyöräilyreiteistä

Saaristoliikenne

Saaristoveneet kuljettavat Espoon ihaniin ulkoilusaariin kesäkaudella 4.6.-31.8.2023. Tutustu Saaristoveneiden aikatauluihin ja lue lisää Espoon saarista.

Pääkuva/grafiikka: Kubo Creative Agency

Vuokra-autoja