Hyppää pääsisältöön
Kuusenoksa auringon kajossa lähikuvassa.

Hankkeet

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Käynnissä olevia matkailun kehityshankkeita

KOKEMO - Kongressit- ja yritystapahtumat innovaatioiden ja kestävyyden moottoreina pääkaupunkiseudulla 

Hankkeen tavoitteena on lisätä pääkaupunkiseudun kongressi- ja kokousalan kestävyyttä tukemalla alaa vihreässä siirtymässä ja tuotteiden pilotoimisessa kansainvälisille markkinoille. Toimilla tavoitellaan kilpailuetua kestävyydestä ja sitä myötä tavoitteena on tehdä pääkaupunkiseudusta Euroopan kestävin tieteellisten järjestökongressien ja yritystapahtumien kohde. 

Enter Espoo/ Visit Espoo toteuttaa pääkaupunkiseudun kokous- ja kongressialan yrityksille kohdennetun hankkeen. Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama. Rahoitus kanavoituu Uudenmaan liiton kautta. Muut rahoittajat ovat Enter Espoo sekä Helsingin ja Vantaan kaupungit. 

Carbon Neutral Experiences 2.0 -hanke 

Enter Espoo / Visit Espoo on mukana rahoittamassa Uudenmaan yhteistä kestävän matkailun kehittämishanketta.  Hanke tukee matkailuyrityksiä kestävyyden kehittämisessä mm. Sustainable Travel Finland (STF) -polulla. 

Lue lisää hankkeesta

Menneitä hankkeita

Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi

Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hankkeella tuettiin matkailualan yritysten toipumista pandemiasta ja vahvistettiin kilpailukykyä kehittämällä uusia matkailutuotteita kansainvälisille markkinoille. Samalla kehitettiin yritysten tiedolla johtamisen osaamista, kyberturvallisuutta ja kestävyyttä sekä huomioitiin eri kohderyhmien tarpeita matkailupalveluissa.

Hanke sai rahoituksensa Uudenmaan liiton ja Varsinais-Suomen liiton kautta Euroopan aluekehitysrahastosta osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia vuosina 2021–2023. Hankkeen toteuttivat Helsingin kaupunki (koordinoija), Forum Virium Helsinki, Enter Espoo Oy ja Turku Science Park Oy.

Tutustu hankkeen verkkosivuihin.

Tutustu hankkeen aikana tuotettuihin materiaaleihin:

6aika: CarbonWise

CarbonWise-hankkeessa valmennettiin matkailuyrityksiä hiilijalanjäljen laskemisessa ja pienentämisessä sekä vastuullisuusviestinnässä. Lisäksi toteutettiin matkailualan kestävyyttä kehittäviä kokeiluja ja tuettiin matkailuyrityksiä ympäristösertifikaattien hankkimisessa. 

Hanke sai rahoituksensa Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika -strategiaa vuosina 2020-2021. Hanketta toteuttivat Enter Espoo, Business Oulu (koordinoija) ja Turun ammattikorkeakoulu. Toteutusaika: 1.4.2020-31.12.2021
 

 

Lisätietoja Visit Espoon hankkeista:

Profile picture of Karoliina Korpela

Karoliina

Korpela

Avoin ja positiivinen Karoliina on omimmillaan projektiluontoisessa työssä koko sydämellään. Tämä armoitettu hankeguru johdattelee matkailuyrityksiä kehittymään hiiliviisaalla vastuullisuuspolulla. Itsenäisen työn vastapainoksi lähiluonnon upeista aarteista nauttiva perheihminen ulkoilee lastensa kanssa samoillen ja kallioilla kiipeillen sekä kaupunkiveneillen.

Pääkuva: Natura Viva