Hyppää pääsisältöön
Kaksi miestä vehreässä metsämaisemassa poimimassa sieniä.

Sateenkaari-matkailu

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Matkailu kuuluu kaikille

Visit Espoo kannustaa ja tähtää kestävään ja kaikille kuuluvaan monimuotoiseen matkailuun. Me uskomme sydämestämme, että matkailu kuuluu kaikille. Keskiössä on ihmisten hyvä kohtelu, avoimuus, esteettömyys, mukaan ottaminen, reiluus sekä kaikkien yhdenvertainen kohtelu taustasta tai henkilökohtaisista ominaisuuksista riippumatta. ”Matkailu kuuluu kaikille” tarkoittaa yhdenvertaista vieraanvaraisuutta, jossa jokainen vierailija voi kokea tasa-arvoisesti ja syrjimättä matkailuelämyksiä. 

Espoon kaupunki on Helsinki Priden Working With Pride -kumppani vuonna 2024. Espoon tapahtumissa juhlistetaan ihmisten moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta! Helsinki Pride -viikkoa vietetään 24.–30.6.2024. Pride-viikon lauantaina voi osallistua Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan. Pride-kuukautta juhlitaan koko kesäkuu. Tämän vuoden teema on Rauha ja toivo.

Sateenkaarihäntäinen My little Pony-lelu vitriinissä sateenkaarilippua pidellen.
Kuva: Krista Mård

We Speak Gay -yhteisö

Visit Espoo on osa We Speak Gay -yhteisöä, joka on sateenkaariystävällisten yritysten ja tapahtumien yhteisö. Kaikki pääkaupunkiseudun We Speak Gay -yhteisön jäsenet löydät Helsinki-listauksesta. Tarkoituksena on yhdessä työskennellä kaikenlaista syrjintää vastaan. Espoon sekä lähialueiden yrityksistä yhteisöön kuuluvat myös Hotelli Hanasaari, Hawkhill, Nuuksion Taika ja Reset Holidays. We Speak Gay Map palvelee sekä paperisena versiona että We Speak Gay Google Map -muodossa.

Naiset juovat lämmintä juomaa parvekkeella.
Kuva: Juha Valkeajoki/ Sherpa, Helsinki Partners

Tavoitteena on edelleen kehittää matkailupalveluita yhdessä matkailuelinkeinon, kaupungin ja lähialueiden kanssa suuntaan, jossa huomioidaan kaikkia kohderyhmiä tasapuolisesti ikään, sukupuoleen, fyysisiin ominaisuuksiin, seksuaalisuuteen tai uskontoon katsomatta. Tarkoituksena on, että Espoo ja lähialueet matkailukohteena sekä alueen tuotteet ja palvelut ovat tuolloin jokaisen saatavilla ja ratkaisuiltaan sopivia myös erityiskohderyhmille.

Pääkuva: Jussi Hellsten

Näyttelykeskus WeeGeen pihalla sateenkaariliputus.
Kuva: Krista Mård

Turvallisen tilan periaatteet

Moni Espoon kulttuurikohteista on ottanut käyttöönsä Turvallisen tilan periaatteet. Näihin kuuluvat muun muassa museoista EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Museo Leikki sekä KAMU Espoon kaupunginmuseo, ja konserttisaleista Espoon kulttuurikeskus ja Sellosali.

KulttuuriEspoon turvallisemman tilan periaatteet

"Haluamme, että jokainen tuntee olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi Espoon kulttuuripalveluiden tiloissa ja tapahtumissa. Siksi meillä on käytössä turvallisemman tilan periaatteet. Turvallisemman tilan periaatteet koskevat kaikkia asiakkaita, vierailijoita, työntekijöitä ja esiintyjiä, jotka ovat Espoon kulttuuritiloissa ja -tapahtumissa."

  • Otan muut huomioon
  • Näen kaikki ihmiset yhtä arvokkaina
  • En häiritse tai syrji toisia
  • Puutun häirintään ja syrjintään