Hyppää pääsisältöön
Woman sitting with a view to skiing slopes

Tutustu Espooseen

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Kokouskaupunki Espoo on kuin Suomi pienoiskoossa

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki, jossa moderni arkkitehtuuri, huippuyritykset, kulttuuri, koskematon erämaaluonto ja upea saaristo kohtaavat.

Espoolle ominaista ovatkin laajat luontoalueet: merenrannat, saaristo, suojelualueiden erämaat ja järviylängön vesistöt. Pohjois-Espoosta vierailija löytää myös oikeaa maalaistunnelmaa sekä upeita historiallisia kartanoita ja huviloita menneen aikojen tarinoiden kera. Espoon kulttuurimaisemat, rakennetut ympäristöt ja luontoalueet ovatkin kuin Suomi pienoiskoossa. 

Useat kansainväliset yritykset, kuten Kone ja Neste Oil ovat valinneet Espoon tyyssijakseen. Suuri osa suomalaisista pörssiyhtiöistä onkin halunneet kotipaikakseen Espoon. Innovatiivinen ilmapiiri vetää puoleensa tiede- ja tutkimusalan huippuosaajia ja kaupunki tunnetaan kansainvälisesti osaamisen, tutkimuksen sekä kestävän kaupunkikehittämisen edelläkävijänä, jonka ytimessä on Aalto-yliopiston kampusalue Otaniemessä.

Kaikki tämä yhdistettynä Espoon sijaintiin pääkaupunki Helsingin vieressä, luo upeita mahdollisuuksia erilaisiin yritys- ja kokoustapahtumiin.

Suomen toiseksi suosituin kongressikaupunki

Espoo on vuosia ollut Suomen toiseksi suosituin kongressikaupunki, eikä ihme. Espoo vetää puoleensa vahvasti kansainvälisiä tiede- ja tutkimusalan ammattilaisia: Otaniemessä sijaitsevat Aalto-yliopiston pääkampus sekä tutkimuskeskusten, osaamisen ja liike-elämän keskittymät pääkaupunkiseudulla tuovat vuosittain tuhansia kokous- ja kongressivieraita Espooseen.

Keskeinen sijainti - Helppo tulla ja liikkua

Espoon sijainti Suomen etelärannikolla, Helsingin kainalossa on erinomainen saavutettavuuden kannalta. Helsinki-Vantaa Lentoasema on puolen tunnin ajomatkan ja noin 40 minuutin junamatkan päässä Espoosta. 

Kaukoliikenteen junista osa pysähtyy Espoon Leppävaarassa ja kaukoliikenteen busseja kulkee mm. Leppävaaran, Espoon keskuksen ja Otaniemen kautta. Laivayhteydet mm. Tallinnaan, Tukholmaan ja tarjoavat yhden vaihtoehtoisen matkustustavan ulkomailta.

Pääkaupunkiseudulla matkustaminen on helppoa. Joukkoliikenteessä on käytössä yhtenäinen lippujärjestelmä ja tarjolla on useita erilaisia lipputyyppejä erilaisiin matkustustarpeisiin. Joukkoliikenteestä vastaavan Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymän (HSL:n) -sivuilta löydät eri lipputyyppien hinnat sekä joukkoliikenteen aikataulut: Hsl.fi