Hyppää pääsisältöön
Aalto-yliopiston päärakennuksen Dipolin julkisivu.

Kongressitilat ja majoitus

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Espoon kongressitilat ja niiden kapasiteetit

Espoo tunnetaan Suomessa kongressikaupunkina, joka tarjoaa monipuolisia kokoustiloja, omistautuneista kongressikeskuksista ja konferenssihotelleista historiallisiin kartanoihin ja huviloihin metsäjärvien äärellä.

Suurimmat kongressitilat sijaitsevat Otaniemessä, Aalto-yliopiston kotikampuksella, jossa järjestetään suurin osa Espoon kansainvälisistä järjestökongresseista ja tieteellisistä seminaareista. Aalto-yliopiston päärakennuksesta Dipolista ja Kandidaattikeskuksesta löytyy useita isoja auditorioita ja tasalattiaisia kongressisaleja aina 1000 hengelle asti.

Lue lisää Otaniemestä kansainvälisten kongressien pitopaikkana Otaniemen kampus sivultamme.

Espoon suurin yksittäinen kongressipaikka on kuitenkin urheilutapahtumista ja konserteista tunnettu Espoo Metro Areena Tapiolan urheilupuistossa, jossa voi järjestää jopa yli 6 000 hengen tapahtuman, edellyttäen ettei rinnakkaistiloja tarvita ja ruokailut järjestetään esimerkiksi viereisessä Honkahallissa. 

Sekä Otaniemeen, että Tapiolan urheilupuistoon on helppo saapua metrolla niin Helsingin keskustasta kuin muista Espoon kaupunkikeskuksista.

Suurimmat tapahtumapaikat

  • Dipoli - Aalto-yliopiston päärakennus: Seminaarisali jopa 1000 delegaatille  teatterimuodossa ja 600 luokkahuonetyyliin. Dipolissa on mahdollista järjestää myös 600-800 hengen istuvia illallisia.
  • Otakaari 1 - Aalto-yliopiston Kandidaattikeskus: 10 auditoriota 70-600 hengelle sekä pienempiä luokkahuoneita rinnakkaistiloiksi tai ryhmätöitä varten.
  • Espoo Metro Areena, katsomoiden kapasiteetit: Alakatsomot 3 089, yläkatsomot:2 831, permanto max 2 100.

Kongressihotellit

Hanasaari, Korpilampi ja Majvik ovat Espoon alueen suurimmat kongressihotellit, joiden kapasiteetti vaihtelee 240-400 osallistujan välillä.

Hanasaari sijaitsee upeissa saaristomaisemassa lähellä Helsingin keskustaa, mutta myös vain 10 minuutin matkan päässä Otaniemestä. Korpilampi ja Majvik ovat hieman kauempana kaupungin hälinästä, mutta silti 20-40 minuutin matkan päässä Helsingin keskustasta ja Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentokentältä.

Kongressihotelleille on yhteistä paitsi pitkä kokemus kansainvälisten seminaarien järjestämisestä, myös sijainti merellisessä miljöössä tai metsäluonnon ympäröimänä sekä kolmannen osapuolen myöntämä ympäristösertifikaatti osoituksena kestävän ja ympäristöystävällisen matkailun edistämisestä. 

Majoitus kongresseille

Espoon alueelta löytyy yhteensä 18 hotellia, hostellia ja huoneistohotellia, joissa on noin 1 900 huonetta. Majoituskapasiteetti riittääkin mainiosti suurimpaan osanaan Espoossa järjestetyistä kongresseista.

Mikäli mukaan lasketaan Helsingin valtava tarjonta,  kasvaa majoituskapasiteetti yli 100 majoituskohteeseen ja yli 16 000 huoneeseen. 

Espoon alueen majoitusvaihtoehtoihin voit tutustua alla.

Autamme löytämään sopivimmat tilat

Visit Espoo on apunasi kun haluat löytää kongressille juuri sopivan kongressitilan ja majoitusvaihtoehdot. Voimme auttaa alustavien tila- ja majoitusvarausten teossa. Lue lisää maksuttomista palveluistamme kongressijärjestäjille ja ota rohkeasti yhteyttä!