Hyppää pääsisältöön
Illustration.

Nuuksion alueen kokoustilat

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Kokous Nuuksiossa on elämys!

Nuuksion kansallispuisto ja sen järviylänköalue ovat suosittuja ulkoilualueita ja päiväretkikohteita, mutta tarjoavat paljon mahdollisuuksia myös yritystapahtumiin, kokouksiin ja erilaisiin aktiviteettipäiviin.

Alla voitkin tutustua alueen palveluntarjoajiin – ja jos kaipaat lisävinkkejä, muista, että voit olla aina yhteydessä Visit Espoon tiimiin!

The main entrance of the Backby manor house.
Backbyn Kartanon päärakennuksessa on useampi modernilla kokoustekniikalla varusteltu kokous- ja juhlatila.

Backbyn Kartano

Backby sijaitsee Pohjois-Espoon maalaismaisemissa, Bodominjärven pohjoispäässä ja aivan Pirttimäen ulkoilualueen vieressä, joka on yksi portti Nuuksioon, jota ei aina tule ajatelleeksi. 

Kartano tarjoaa kokous- ja juhlatiloja aina 150 hengen tilaisuuksiin asti, ja hotellihuoneita löytyy 50 kpl. Backbyn historia on jo vuosikymmenten ajan ollut hyvinvoinnin vaalija, ja edelleen asiakkaita palvellaan monipuolisilla hemmotteluhoidoilla ja ulkoaktiviteettitarjonnalla. Kartanokokouksen jälkeen voitte suunnata vaikka kruisailemaan fatbike pyörillä pitkin Nuuksion polkuja. 

 • Kokoustiloja 11 kpl. Suurin yksittäinen kokoustila 60 hengelle. Kartanon alakerta muokkautuu jopa 150 hengen juhlatilaksi
 • Hotellihuoneita 50 kpl

backby.fi

Katso Yli-Takkulan tilan ja Eventuren ohjelmapalveluiden esittelyvideo.

Yli-Takkulan tila

Eventure Oy järjestää täyden palvelun kokouspäiviä Nuuksion kansallispuiston rajalla sijaitsevalla vanhalla ja historiallisella Yli-Takkulan tilalla 10–100 hengelle - ja ulkoaktiviteetteihin mahtuu isompikin porukka!

Tilan yli 100-vuotias Villa Takkula on remontoitu tunnelmalliseksi kokous- ja juhlapaikaksi, jonka pitkän pöydän ääreen mahtuu kokoustamaan ja ruokailemaan 18 henkeä. Tuvassa on myös kaksi idyllistä huonetta, jotka toimivat esim. ryhmätyötiloina. Maalaishenkisellä Navetan ylisellä järjestetään keväästä syksyyn esim. virkistyspäivien ruokailuja ja rennompia kokouksia sekä ohjelmiin liittyviä tehtäviä ympäri vuoden. Ylisille mahtuu istumaan noin 100 henkilöä pöytien ja penkkien äärelle.

Rentoon oleskeluun ja ruokailuun sopivat myös iso kesäterassi Grilli-Loungeineen tai suuri Kota, jonne mahtuu ruokailemaan max. 36–48 henkilöä pöytäruokailuna tai jopa 80 henkilöä ilman pöytiä.

 • Villa Takkula 18 hengen kokouksiin
 • Navetan ylisellä juhlii noin 100 henkeä

eventure.fi

Tutustu Haltia Lake Lodgeen oheisen esittelyvideon avulla.

Haltia Lake Lodge

Haltia Lake Lodgen on tunnelmallinen luontohotelli, aivan Suomen luontokeskus Haltian ja Solvallan urheiluopiston naapurissa. Hotelli toimii parhaimmillaan pienempien tiimien ja johtoryhmien yöpyviin kokouksiin ja tyhypäiviin. Sopivan kokoisen ryhmän ollessa kasassa, voitte olla myös hotellin ainoita asiakkaita, ja nauttia täten omasta rauhasta. 

Haltia Lake Lodgen kautta saatte varattua myös erilaisia luonto-ohjelmia kokouspäivän lomaan. Tilat, majoitus, aktiviteetit ja ruokailut järjestyvät siis kaikki saman katon alla. 

 • Hotellihuoneita 20 kpl
 • Glamping telttoja 5 kpl
 • 2 kokoustilaa10-20 hengelle

haltialakelodge.com

Villa Adele on Hawkhillin uusin ja isoin kokoushuviloista. Tutustu tähän ihastuttavaan villaan oheisen videon avulla.

Hawkhillin kokoushuvilat

Hawkhillin korkeatasoiset kokoushuvilat sijaitsevat Kaitlammen rannalla Länsi-Nuuksiossa, noin 45 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kelohuvilat Juhani, Maria, Taavetti ja Adele sopivat oivallisesti johtoryhmien sekä tiimien kokous-, edustus- tai majoitustiloiksi.

Huvilat toimivat parhaiten 6–20 hengen kokouksille, joihin voitte tilata haluamanne ateriakokonaisuudet tai kokkailla osan aterioista itse. Yritysryhmille on tarjolla myös upea Metsäravintola Korpelan laavu, jossa nautitaan eräkokki Anssi Lohvansuun herkuista sekä järjestetään oheisohjelmaksi sopivia eräkokkikursseja.

Saunailta järjestyy myös helposti, sillä jokaisessa huvilassa on oma tilava sauna ja ranta-alue, josta pääsee pulahtamaan virkistävälle uinnille.

 • 6 erilaista kokoushuvilaa 6-20 hengelle
 • Metsäravintola Korpelan Laavu 20 hengen ryhmille

  hawkhill.fi

Kokoushuvilat Karhunpesä ja Safaritalo

Perheyritys SMA Groupilla on kaksi vuokrattavaa hirsihuvilaa Nuuksiossa, Safaritalo sekä Karhunpesä.

Karhunpesällä voi viettää rennon 20 hengen villasukkakokouksen ruokapalveluiden kera tai mökin voi vuokrata yksityisesti ja kokkailla omatoimisesti keittiössä ja grillata ulkona. Varustuksiin kuuluu myös puulämmitteisen sauna ja ulkoporeallas. 

Erähenkinen Safaritalon hirsihuvila sijaitsee Swing Hill laskettelukeskuksen / Nuuksio Bike Parkin vieressä, vain 700 metriä Suomen luontokeskus Haltiasta. Safaritalo onkin suosittu kokoushuvila ja juhlatila, jonka pääsalissa on kokoustilat 40 henkilölle, illanviettotilat 50 henkilölle ja lisäksi on pienempi noin 10 henkilön ryhmätyötila.

SMA järjestää myös luonto-ohjelmia sekä vierailuja Suomen eteläisimmässä poropuistossa, joka sijaitsee Karhunpesän vieressä. Ja kyllä, luit oikein - Nuuksiossa on poroja! Poropuistossa pääsee tutustumaan suloisiin sarvipäihin ja syöttämään niille jäkälää. Poropuiston yhteydessä on tunnelmallinen White Reindeer -kotaravintola, jossa voi nauttia nokipannukahvia tai vaikkapa kolmen ruokalajin illallisen viinin kera nuotiotulen äärellä. 

 • Karhunpesä 20 hengen kokouksiin ja illanviettoihin
 • Safaritalo 40-50 hengen ryhmille
 • Kotaravintola 20-35 hengelle

sma.fi

Tutustu rantahuvila Villa Paratiisiin ja tapahtuma- ja juhlatila Nuuksion Wäinölään videon avulla.

Nuuksion Taika - Villa Paratiisi ja Wäinölä

Nuuksion Taian tilat sopivat sekä kokous-, virkistys- että juhlapäiviin. Rantahuvila Villa Paratiisi sopii erinomaisesti pienemmille ryhmille (alle 20 hlöä) ja Nuuksion Wäinölä metsän siimeksessä jopa 40 hengelle. Majoitustilaa löytyy yhteensä 14 hengelle rantahuvilan yhteydestä.

Nuuksion Taika järjestää kokouksen lomaan myös aktiviteetteja ja ohjelmallisia ruokailuja; opastettuja retkiä metsään tai vesille, selviytymistaitoja luonnossa ja tutustumista kansanperinteisiin. Rantahuvilalla voi rentoutua saunan ja paljun lämmössä, sekä nauttia tulilla valmistettua villiruokaa.

 • Villa Paratiisi maks. 20 hengen ryhmille
 • Wäinölässä kokoustaa ja ruokailee jopa 40 henkeä

nuuksiontaika.fi

Suomen luontokeskus Haltian auditorion iso ikkuna, josta avautuu luminen metsämaisema.
Suomen luontokeskus Haltian auditorion upea maisemaikkuna. Kuva: Tony Syrjälainen.

Suomen luontokeskus Haltia

Haltia on näyttely- ja tapahtumakeskus, jossa on vuokrattavissa erilaisia tiloja 10 hengen saunakabinetista aina järvimaisemalla varustettuun 200-paikkaiseen auditorioon sekä ainutlaatuiset äänen ja suuren videopinnan mahdollisuudet tarjoavaan päänäyttelysaliin. Ravintola Haltiasta saatte kokoustarjoilut kokoustilaan ja itse ravintolassa mahtuu lounastamaan tai juhlalliselle illalliselle 180 henkeä. Ravintolassa on varattavissa myös kabinetit PÄIVÖLÄ ja BOASSU yksityistilaisuuksia varten.

Haltian sijainti Nuuksion kansallispuiston portilla mahdollistaa monipuoliset oheisohjelmat luonnossa, kuten patikka- ja villiyrittiretket, Wine in the Woods elämystangit tai talvella lumikenkäilyä. Ja säävarma ohjelma on tutustua Suomen luontoon opastetulla näyttelykierroksella!

 • Saunakabinetti  Saivo 10 hengelle, Otso ja Tarvas 20-50 hengelle. 
 • Haltia-sali (auditorio) 200 hengelle

haltia.com

Solvallan kokoustila Långträsk.
Solvallan kokoustila Långträsk.

Solvallan urheiluopisto

Solvallan on kansallinen urheiluopisto Nuuksion Pitkäjärven rannalla, joka tarjoaa kokous- ja liikuntatilojen sekä saunojen lisäksi ohjattua liikuntaa, opastettuja retkiä Nuuksioon, urheilua ja kuntotestejä sekä rentoutusta Solvallan rantasaunalla. 

Rannan tuntumassa oleva Pikku Solvalla sopii rentoihin päiväkokouksiin noin 15 hengelle, mutta myös yön yli tilaisuuksiin, sillä mökissä majoittuu jopa 12 henkeä (yht. 7 erillistä majoitushuonetta). Urheiluopiston tiloissa Solvalla Areenassa on puolestaan luentotiloja noin 30–90 hengen ryhmille.
Vuonna 2023 valmistui myös täysin uusi kokoustila, Långträsk, jossa kokoustaa mukavasti noin 50 henkilöä.

 • Pikku Solvalla 15 hengelle
 • Luentosalit 30-90 hengelle
 • Långträsk 50 hengelle

Tutustu Långträsk -tilaan
Tutustu Solvallaan

Haltian portin alueen kokouspalvelut

Suomen luontokeskus Haltian alue on yksi sisääntuloväylistä Nuuksion kansallispuistoon ja sen reiteille, ja aluetta kutsutaankin Haltian portiksi. Alueella on myös monipuoliset kokouspalvelut Suomen luontokeskus Haltiassa, Solvallan urheiluopistolla ja Haltia Lake Lodgessa, ja ne on yksittäin esitelty yllä. 

Haltian Portin alue onkin oivallinen isojenkin tapahtumien järjestämiseen ja eri palveluiden yhdistämiseen, sillä kaikki alueen toimijat sijaitsevat kävelyetäisyydellä toisistaan. Kokoustiloja löytyy eri tyyppisiin tarpeisiin tunnelmallisista kabineteista, jopa 200 hengen auditorioon. Ruokailut onnistuvat ulkosalla, kodassa nuotiotulen äärellä eräkokin kanssa tai valkoisin pöytäliinoin ravintolasalin puolella. Yhteisestä tekemisestä ei ole myöskään pulaa sillä jokaiselta alueen toimijalta löytyy omannäköistään aktiviteettitarjontaa. Majoitustilaa alueella on yli 200 vuodepaikan verran. 

Voit ladata alta toimijoiden yhteisen infopaketin alueen palveluista. 

Haltian portin alueen kokouspalvelut flyer (pdf.)

Haltian portin kokouspalvelut

Saapuminen Nuuksioon

Riippuen, mikä on ryhmänne lähtöpaikka ja mihin Nuuksiossa suuntaatte, on matka-aika yleisimmin 30–60 minuutin välillä. 

Nuuksioon on suhteellisen hyvät julkiset liikenneyhteydet, ja kätevin tapa tarkistaa julkisen liikenteen yhteydet Helsingin seudun liikenteen Reittioppaasta (reittiopas.hsl.fi), joka ohjaa sinut perille kotiovelta asti. Mm. Suomen luontokeskus Haltiaan, Solvallaan ja Haltia Lake Lodgeen pääsee Espoon keskuksesta lähtevällä suoralla bussilla 245(A). Kesällä bussilla pääsee Nuuksion Kattilaan saakka, jossa sijaitsee Green Window:n kokoustilat. Talvella päätepysäkki on Nuuksionpäässä. Espoon keskukseen pääsee muun muassa junalla (junat E, L, U ja Y).

Moni Nuuksion kokouskohde on aikataulusyistä ja kävelymatkoista johtuen järkevimmin kuitenkin saavutettavissa yhteiskuljetuksella, mikä onkin suositeltava ja vastuullinen vaihtoehto kun liikutaan ryhmässä - Ja antaa mahdollisuuden aloittaa yhteisen ajan jo matkalla! 

Osassa pienemmistä kohteista parkkipaikkoja on myös rajallisesti, joten mikäli liikutte omilla autoilla, kannattaa suosia kimppakyytejä ja varmistaa pysäköintimahdollisuudet etukäteen.

Sähköautojen latausmahdollisuutta tarjoavat ainakin seuraavat kohteet: Suomen luontokeskus Haltia ja Hawkhill. 

Tutustu myös näihin Nuuksion alueen kokouspaikkoihin sekä aktiviteettitarjontaan

Muun muassa myös nämä kokoustiloja tarjoavat toimijat löydät Nuuksion alueelta:

Aktiviteetteja Nuuksiossa

Moni Nuuksion kokouspaikoista järjestää asiakkailleen myös aktiviteetit.  Alueella toimii tämän lisäksi lukuisia ohjelmapalveluyrityksiä, joiden tarjonnasta olemme koonneet myös vinkkilistan. 

Löydä teidän ryhmälle sopiva yhteinen tekeminen. Oheisohjelmia Nuuksiossa