Hyppää pääsisältöön
Sämpyläateria esille laitettuna.

Tämä sivu löytyy kielillä:

Ruokalomalla Espoossa

Jaa

 

Ruokailua rannikolla, aavalla merellä tai metsän keskellä? Espoossa on kaikkea tätä! Jos haluat tutustua uuteen kohteeseen herkullisen ruoan, henkeäsalpaavien maisemien ja lyömättömän tunnelman kautta, olet valinnut oikean paikan! 

Espoon on sanottu olevan kuin Suomi minikoossa, mikä onkin aivan totta. Kaupunki ja sen ruokaherkut ulottuvat upealta rannikolta urbaanimpiin kaupunkikohteisiin ja paikallisen kansallispuiston keskellä nautittavaan luontoon lautasella. Osa paikoista on sijainniltaan yllätyksellisempiä kuin toiset, mutta kaikki ovat yhtä lailla paikkoina upeita ja omaleimaisia.
 

Lautasella ateria, jota syödään haarukalla ja veitsellä.
Kuva: Bella Table

Ravintola Villa Lilla tarjoilee herkullista ruokaa, loistavia viinejä ja lämmintä palvelua Leppävaaran ytimessä upeassa perinteisessä suomalaisessa huvilassa. Ravintolan ruokalista vaihtuu viikoittain, joten joka vierailulla saa nauttia uusista, mielenkiintoisista ja herkullisista kokonaisuuksista. Täyden vatsan ja tyytyväisten makuhermojen kanssa kelpaa ottaa tyypillinen Suomi-kuva vanhan puutalon edessä.

Pannukakkuja lankulle aseteltuna Nuuksion järvimaisemassa.
Kuva: Mika Viitanen

Jos rakastat luontoa ja liikut mielelläsi poluilla ja kallioilla, Ravintola Haltia on täydellinen valinta! Maistuva Luonto Lautasella -lounas on juuri sitä, mitä nimi lupaa. Sen lisäksi sijainti on täydellinen Nuuksion kansallispuiston kupeessa, kun haluat hidastaa, tuntea olevasi yhtä luonnon kanssa tai vaikkapa maistella viinejä Wine in the Woods -viininmaistelun merkeissä!

People dining next to the sailing boat
Kuva: Antti Rastivo

Ruoka ja maistelu voi olla matkustuskokemus jo itsessään. Kaupungin uusimmassa ravintolassa, avomeriravintola Ulapassa koet viiden tähden fine dining -elämyksen, jossa pääset kokemaan paikalliset saaret ja merenpoukamat sekä saariston ruokakulttuurin. Tästä kaikesta voit nauttia purjeveneellä ystävien ja perheen kanssa! 

Maisemanäkyvä Lucy in the Sky -ravintolasta merelle.
Kuva: Antti Rastivo

Kaikki hulppeiden maisemien rakastajat ovat tervetulleita nauttimaan rannikon ruoasta taivaalla! Ravintola Lucy in the Skyssa pääset nauttimaan Espoon ja Helsingin upeista maisemista. Huikeilla näköaloilla varustettu ravintola ja terassi tarjoilee scandinasian- tyylistä ruokaa Keilaniemessä. Meidän vinkkimme on nauttia drinkeistä tai illallisesta kultaisen auringonlaskun aikaan.

Kuvituskuva.
Kuva: Bella Table

Ravintola Plats on tyylikäs näköalapaikka kuvankauniiseen Espoon saaristoon  ja makumatka pohjoismaiseen keittiöön. Pohjoismainen taide, design ja gastronomia kohtaavat Hanasaaren kauniissa saaristomiljöössä, ja onpa ravintolalla ihkaoma kalastajakin.

kaksi tacoa lautasella lime-viipaleen kera.
Kuva: Hanna Saari

Ravintola GOAT tarjoilee herkullista ja leppoista ruokaa Kauppakeskus AINOAssa Tapiolassa kolmen suosikkiravintolan, Skifferin, Dub Burgerin ja Seksico Tacon voimin. GOAT yhdistää kolme ravintolakonseptia yhden katon alle, ja kaikkien kolmen ravintolan annoksia voi tilata yhdelta GOAT-listalta.

Fondue-pata ja kuohuviini sekä ateriatarpeet merimaisemassa ikkunan äärellä.
Kuva: Nokkalan Majakka

Nokkalan Majakka on viehättävä kahvila-ravintola upeissa merimaisemissa Nokkalan venesatamassa, Matinkylässä. Viihtyisä kattoterassi aivan meren äärellä on auki kesäisin. Upeasta merimaisemasta, laadukkaista kahvilatuotteista, salaattilounaasta ja kalakeitosta tai menun herkullisista ruoista pääsee nauttimaan ympäri vuoden.