Hyppää pääsisältöön
Wohls Gårdin kartanorakennuksen julkisivu. Rakennuksen takana näkyy Humaljärvi.

Kartanot ja huvilat

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Espoon ja lähialueen ihanat kartanot ja huvilat

Espoossa ja sen naapurikunnissa Vihdissä ja Kirkkonummella sekä Kauniaisissa on kymmenittäin historiallisia sekä arkkitehtuurisesti kiinnostavia kartanoita ja huviloita, joista useat ovat nykyisin yksityisomistuksessa. Mutta onneksi moni kartanoista toivottaa myös matkailijat ja kokousasiakkaat tervetulleiksi. 

Kokosimmekin yhteen alueen suosittuja kokous- ja juhlakartanoita. Tutustu ainakin näihin!

The main entrance of the Backby manor house.
Kuva: Backbyn Kartano.

Backbyn Kartano

Backbyn Kartano sijaitsee Pohjois-Espoon Pakankylässä, vain 25 km:n päässä Helsingin keskustasta ja lentoasemalta. Backby on ainoa Espoossa sijaitsevista kartanoista, joiden yhteydestä löytyy myös majoitusta. Itse kartanorakennuksessa sijaitsevat ravintola, upea kesäterassi sekä useita kokoustiloja, kun taas hotellirakennuksen puolelta löytyvät muut palvelut, kuten sauna- ja allasosasto sekä majoitushuoneet.

 • Kokous- ja juhlatilat: 10 kokoustilaa, joista suurimpaan mahtuu 80 henkilöä teatterimuodossa. 
 • Valmiit kokouspaketit: Kyllä, katso lisätiedot Backbyn kotisivuilta.
 • Majoitus: 50 majoitushuonetta
 • Tarjoilut: Kartanoravintolasta
 • Aktiviteetit: omatoimisia vaihtoehtoja on runsaasti. Kartanon pihapiiristä lähtee mm. korkeatasoinen 12-väyläinen frisbeegolfrata sekä luontopolkuja. Yhteistyökumppanien kautta on mahdollista järjestää esim. opastettuja pyöräretkiä sähköpyörillä tai gravel-pyörillä - Backbyn Kartano sijaitsee nimittäin hienojen ja monipuolisten pyöräilyreittien välittömässä läheisyydessä.
 • Saapuminen: Ryhmille suosittelemme yhteiskuljetusta. Espoon keskuksesta on myös suora bussiyhteys (bussi 246 Espoontori - Röylä).

Tutustu Backbyn Kartanoon

Bodomin Kartano

Bodomin Kartano on upea vuonna 1797 valmistunut kartano, Bodominjärven rannalla Espoossa, upeiden Master Golf -golfkenttien keskellä. Satoja vuosia pitkän ja vaiheikkaan historian omaava kartano on tänä päivänä suosittu juhla- ja kokouspaikka.

Kartano itsessään koostuu erikokoisista kokous- ja juhlatiloista, mutta tilaa on todella suurillekin tapahtumille – tilat ja laaja piha-alue yhdistettynä mahdollistavat kokonaisuudessaan yli tuhannen henkilön tapahtuman toteuttamisen.

 • Kokous- ja juhlatilat: 6 erikokoista kokoustilaa 10–70 hengelle, jonka lisäksi kartanon pihapiirissä sijaitseva Vanha Talli kätkee sisälleen ainutlaatuisen tilan jopa 120 hengen tilaisuuksiin.
 • Tarjoilut: Pitopalvelu tilan kautta.
 • Aktiviteetit: Kartanon ympäristö tarjoaa mahdollisuuden monenlaisille aktiviteeteille, kuten golfopetukselle, ohjatulle maalaushetkelle Bodominjärven rannalla, joogahetkelle tai olympialaisille. Kartanolla on myös oma Rantasauna.
 • Saapuminen: Ryhmille suosittelemme yhteiskuljetusta. Lähin julkisen liikenteen bussipysäkki 500 metriä.

Tutustu Bodomin Kartanoon

Majvik castle photographed from the outside in a winter landscape.
Kuva: Majvikin Jugendlinna.

Majvikin Jugendlinna

Majvikin kokoushotelliin kuuluvan upean Jugendlinnan kauniit yksityiskohdat ja erkkerit huokuvat 1900-luvun alun kansallisromantiikan idyllistä tunnelmaa ja menneen ajan glamouria. Linnan tilat soveltuvatkin juhlavien lounaiden ja illallisten sekä erilaisten cocktail- ja teematilaisuuksien pitopaikaksi, sekä pienempiin kokouksiin. Tilat varataan aina kokonaisuudessaan yhdelle asiakkaalle.

Majvik sijaitsee aivan Kehä III:n varrella, mutta silti rauhallisessa ja luonnon kauniissa, merellisessä ympäristössä Espoonlahden rannalla.

 • Linnan kokous- ja juhlatilat: Alakertaan mahtuu maksimissaan 90 henkeä juhlimaan, kokoustamaan yhtenäisessä pöydässä 20 henkeä ja ryhmäpöydissä 30 henkeä. Linnan tornissa on lisäksi pyöreä linnan kabinetti 8:lle upein maisemin.
 • Majoitus: Kokous-/juhlavieraat voivat majoittua linnan kuudessa hotellihuoneessa tai hotellin 102 hotellihuoneessa.
 • Tarjoilut: Pitopalvelu Majvikin kautta.
 • Aktiviteetit: Iso merenrantaan rajautuva piha-alue mahdollistaa erilaiset omatoimiset tai ohjatut aktiviteetit niin sisällä kuin ulkona - Tiimihengen kohotusta, hauskaa yhdessäoloa ja kutkuttavaa kisailua.
 • Saapuminen: Yhteiskuljetuksella tai junalla (Masalan juna-asemalta kävellen 1,3 km). Myös sähköauton latauspiste.

Majvik on Green Key -sertifioitu kohde ja heillä on myös Visit Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland -merkki.

Tutustu Majvikin Jugendlinnaan

Wohls Gård

Wohlsilla on 400-vuotinen historia tilana, jonne perustettiin 1800-luvulla Kirkkonummen ensimmäinen kartanopuisto. Tänä päivänä Kustavilaistyylistä kartanorakennusta vuokrataan yritystapahtumiin ja viehättävässä kulttuurimaisemassa onnistuukin niin kokoukset, kesäjuhlat kuin tiimipäivätkin.

Wohls Gård sijaitsee Humaljärven rannalla, noin 6 kilometriä Kirkkonummen keskustasta ja noin 35 minuutin päästä Helsingin keskustasta.

 • Kokous- ja juhlatilat: Kartanorakennus soveltuu parhaiten 15–20 hengen kokousryhmille, mutta juhliin ja ruokailemaan saadaan pöytäpaikat 65 hengelle. Isompiin kokouksiin ja tilaisuuksiin, jopa 150 hengelle, sopii puolestaan modernisti remontoitu tunnelmallinen vanha kivinavetta Wohls Stall.
 • Majoitus: lähin hotelli on Majvik.
 • Tarjoilut: Wohls Gårdin ensisijainen yhteistyökumppani tarjoilujen suhteen on News Catering, mutta halutessaan asiakas voi tuoda omat alkoholijuomat.
 • Aktiviteetit: Wohlsin puutarha- ja ranta-alue tarjoaa loistavat edellytykset erityisesti ulkona toteutettaville aktiviteeteille, myös vesiaktiviteeteille. Oheisohjelmia toteuttaa mm. Eventure Oy.
 • Saapuminen: Suosittelemme yhteiskuljetusta. Pysäköintipaikkoja on myös mukavasti.

Tutustu Wohlsiin

Villa Rulludd

Villa Rulludd sijaitsee upealla paikalla meren rannalla ja luonnon keskellä, Espoon Suomenojalla. Siellä on vietetty huvilaelämää, juhlittu kesää ja irtiottoa kaupunkielämän rutiineista 1870-luvulta alkaen.

Nykyisin huvilan onkin suojeltu ja siellä toimii myös Espoon kaupungin huvilamuseo, joka on auki yleisälle joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 11-15.

Juhla- ja kokoustoiminnnasta huvilalla vastaa Hurma Tuotanto. 

 • Kokous- ja juhlatilat: Villa Rulluddin isoimpaan yhtenäiseen saliin mahtuu enintään 70 henkilöä.  Huvilassa on lisäksi lukuisia pienempia huoneita esim. ryhmätyöskentelyä varten.
 • Tarjoilut: Omat juomat, ruoka juhlatilan catering kumppanilta.
 • Aktiviteetit: Asiasisällön oheen Hurmalta satavissa myös erillaiset ohjelmat: Huvilamuseoon tutustuminen, merelliset aktiviteetit, sanominen, pihapelit, liikunnalliset aktiviteetit, luennot jne.
 • Saapuminen: Yhteiskuljetuksella tai julkisella liikenteellä (Finnoon metroasema 1,6 km ja lähin bussipysäkki n. 600 m). Pysäköintitilaa on myös hyvin.

Tutustu Villa Rulluddiin

Tutustu myös näihin kartanoihin

Kartanot ja huvilat eivät toki tähän lopu! Löydät alla olevasta listauksesta lukuisia muita Espoossa sijaitsevia kartanoita ja huviloita, joissa järjestää kokouksia tai muita yritystapahtumia ja juhlia. Kohteen nimen perästä löydät kaupunginosan nimen, jossa kohde sijaitsee.

Kiinnostaisiko opastettu kartanokierros?

Mikäli Espoon kartanot ja niiden historia kiinnostaa yleisemmin ja haluaisit tutustua Espoon ja lähialueen kartanoihin opastetulla kierroksella, kannattaa seurata espoolaisen bussifirman Åbergin Linjan matkatarjontaa. Åbergin Linja järjestävää kesäisin kartanokierroksia palkitun ja suositun oppaan Mari Anthonin (Manoris Travel) johdolla. 

Puuttuiko tältä sivulta jokin sinun suosikkikartanosi tai -huvilasi, joka soveltuu kokouskäyttöön? Vinkkaa siitä meille: visit@espoo.fi.

Pääkuva: Wohls Gårdin kartano Kirkkonummella.