Hyppää pääsisältöön
Puinen punainen saunarakennus meren rannalla, jonka ikkunasta heijastuu kesäinen auringonlasku.

Kokoukset meren äärellä

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Kokous- ja tapahtumatilat merimaisemissa

Etsitkö kokous- tai juhlatilaa ja toiveissa olisi paikka meren rannalla tai saaristossa? Oheisen vinkkilistamme avulla tutustut Espoon ja naapurikuntamme Kirkkonummen merenranta- sekä saaristokohteisiin, jotka tarjoavat palveluita yritysryhmille. 

1. HERRÖn kokous- ja juhlatila

Merellisiin elämyksiin erikoistunut Hiiohoi Oy järjestää mieleenpainuvia tapahtumia saaristokohteissa pääkaupunkiseudulla. Yksi suosituimmista kohteista on idyllinen puuhuvila HERRÖ rantasaunoineen Espoon Suvisaaristossa, Stora Herrön saaressa. HERRÖ sopii erinomaisesti erilaisten asiakastilaisuuksien, tiimipäivien, kokousten tai juhlien viettopaikaksi. Matka Helsingistä HERRÖöseen kestää aluksesta riippuen noin 30–60 minuuttia ja Suvisaariston rannoilta 10–20 minuuttia.

Espoon saaristovene liikennöi Stora Herrööseen, mutta koska niihin ei voi tehdä ryhmä- tai etukäteisvarauksia, suositus on järjestää oma venekyyti ja tässä auttaa Hiiohoin väki.

Tietoja HERRÖstä

 • Soveltuu 5–35 hengen tilaisuuksiin. Saman pöydän ääreen mahtuu 26 henkeä
 • Avoinna jäiden lähdöstä joulukuun loppuun.
 • Iso rantasauna.
 • Ruoka- ja juomatarjoilut kätevästi HERRÖstä.
 • Oma vesibussi- ja uimalaituri.
 • Herrössä voi toteuttaa useita erilaisia aktiviteetteja, kuten olutbruuvin, rib-veneretkiä, meditaatioita tai purjehduskilpailuja.

herro.fi

2. Ravintola Lucy in the Sky Keilaniemen kattojen yllä

Lucy in the Sky on kattoravintola ja -baari, joka tarjoilee modernia bistroruokaa uniikilla sijainnilla Keilaniemessä. Ravintola sijaitsee ikonisen Accounter Towerin ylimmässä kerroksessa, yli 80 metrin korkeudessa. Koko ravintolaa kiertävät lasiseinät tarjoavat upeat näkymät neljään eri suuntaan. Maisema avautuu niin saaristoon kuin kauempana siintävään Nuuksion kansallispuistoonkin.

Lucy tarjoilee lounasta ja illallista, jonka lisäksi siellä on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia. Koko ravintolaan mahtuu juhlimaan jopa 150 henkeä. Myös toinen lasitetuista terasseista on vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin.

lucyinthesky.fi

Lucy in the Sky ravintolan ikkunoista avautuva lasitettu kesäterassi ja merimaisema.
Kuva: Lucy in the Sky.

3.  Kokoushotelli Hanasaari

Hanasaari tarjoaa monipuoliset ja kirjaimellisesti uniikit kokoustilat (katsopa vaikka kokoustila Frank), oikeasti tilavat hotellihuoneet, tasokkaan ravintolan sekä pohjoismaista taidetta ja designia kivenheiton päässä Helsingin keskustasta, Espoon saaristoluonnon keskellä.

Hanasaaren palvelut

 • 11 kokoustilaa yhteensä yli 500 hengelle. Suurin yksittäinen tila on 230 paikkainen auditorio. Suurimmassa osassa tiloja on upea merinäköala.
 • 66 avaraa hotellihuonetta upein merimaisemin.
 • Pohjoismaisen keittiön makuja 240-paikkaisessa Ravintola Platsissa. Ravintolasta on erotettavissa 30-hengen kabinetti ja lämpimään vuodenaikaan lisäkapasiteettia löytyy aurinkoiselta terassilta.
 • Pohjoismaista taidetta ja elämyksiä: Ja siihen pääsee tutustumaan Galleriassa, aulasta lähtevässä taidekäytävä-Korridorenissa sekä ulkona Taidepuistossa. Hanasaari järjestää myös opastettuja taidekierroksia ryhmille.
 • Ympäröivä meri mahdollistaa erilaiset saaristomerelliset aktiviteetit, ja kokouspäivään onkin helppo yhdistää saaristoristeily tai vauhdikas rib-veneretki suoraan hotellin omasta laiturista. Voitte myös saapua kokoustamaan meriteitse vaikkapa Helsingin Kauppatorilta.

  Pihamaalla järjestetään ohjelmia niille ryhmille, jotka pysyttelevät mieluummin kuivalla maalla. Ja sisätiloissa järjestetään mm. tiimi-pakopelejä.

hanaholmen.fi
 

4. Radisson Blu Hotel Espoo Rantaraitin varrella

Radisson Blu Espoo sijaitsee Otaniemessä, aivan meren rannalla loistavien liikuntamahdollisuuksien ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Olennainen osa kokouspäivää täällä on ympäröivän luonnon ja erilaisten aktiviteettien hyödyntäminen. Täysin ilmaista on lähteä pitämään osa kokouksesta, esimerkiksi ryhmätyöosuus, meren rannassa pitkin Rantaraittia kävellen. Jos taas haluatte ohjattua tekemistä, voisi saunayoga aloittaa tai päättää kokouspäivänne lempeästi ja rentouttavasti. 

Radissonin kapasiteetit pähkinänkuoressa:

•    Kokoustilat Aalto ja Laine, molemmat 30 hengen kokouksiin, ryhmätöihin ja istuviin illallisiin.
•    Kattokerroksen Rantasauna-kabinetti noin 12 hengen rentoihin tilaisuuksiin.
•    Bistro Ranta jopa 150 hengen illanistujaisiin ja illallisiin.
•    209 hotellihuonetta, joissa useimmissa merinäköala.

radissonblu.com/fi/hotelli-espoo
 

Sohva- ja tuoliryhmä sekä takka kokoustilassa, jonka suurista ikkunoista näkyy terassi ja merimaisema.
Kuva: Radisson Blu Hotel Espoon Rantasauna kabinetti.

5. Palsta Kirkkonummi

Palsta Kirkkonummi sijaitsee merenrannalla, vain reilun puolen tunnin ajomatkan päästä Helsingistä. Veikkauksen entiset koulutus- ja edustustilat ovat saaneet uuden ilmeen ja elämän Palstan avattua ovensa tilausryhmille vuonna 2022. 

Palstan Päätalossa voidaan järjestää kokouspäivä 6–25 hengelle, istuva illallinen noin 40 henkilölle ja cocktailtilaisuus jopa 60 henkilölle. Majoittuvien vieraiden käytössä ovat Vierastalo Merihöry sekä kahdeksan makuuaittaa, joihin jokaiseen mahtuu 3 henkeä.

Kauniiden sisätilojen ja saunatilojen lisäksi Palstalla on laaja pihapiiri tenniskenttineen, joten kokouspäivään on helppo yhdistää erilaisia aktiviteetteja, esimerkiksi joogaa, kalankäsittelykurssi, tiimihenkeä nostattavia ulkotreenejä tai hemmottelevia saunahoitoja. Tai miltä kuulostaa rauhallinen sup-lautailu tai soutuveneily ja sen jälkeinen rentoutuminen savusaunassa?

palstakirkkonummi.com
 

Kuvituskuva.
Kuva: Palsta Kirkkonummi

6. Kokoushotelli Majvik Espoonlahden rannalla

Täyden palvelun kokoushotelli Majvik Espoonlahden rannalla, Kirkkonummella tuo tapahtumiin takuulla merellistä tunnelmaa. Majvikissa on 20 erikokoista kokous- ja luentosalia sekä lisäksi ryhmätyötiloja, joista muun muassa Artturi ja Emma aivan rannan tuntumassa.

Sijainti luonnon keskellä, meren rannalla antaakin hyvät mahdollisuudet myös erilaisiin ulkotapahtumiin ja aktiviteetteihin. Tyky- ja tyhypäivät, henkilökunnan kesäpäivät yms. onnistuvat hyvin isoillekin ryhmille ison piha-alueen vuoksi.

Majvikissa voi kokoustaa ja juhlia myös upeassa Jugendlinnassa ylhäällä mäellä. Slaavilainen ilta, teemaan kuuluvalla ohjelmalla, vie suoraan 60 vuotta taaksepäin Porkkalan vuokra-aikaan. 

Majvikissa on 106 hotellihuonetta, majoitustilaa yhteensä n. 200 yöpyjälle. Huoneet sijaitsevat päärakennuksessa, ranta-alueella ja jugendlinnassa. Kesän 2023 aikana valmistuu myös täysin uusittu spa- ja saunaosasto!

majvik.fi

Majvikin Merikabitetti kokoustila, jossa kokouspöytä ja ikkunoista avautuu metsämaisema.
Kuva: Majvikin merikabinetti.

7. Nokkalan Majakka Aamiaiskokouksiin

Nokkalan Majakka on rantakahvila-ravintola Matinkylässä, Nokkalanniemen rannassa, jossa pääset nauttimaan upeasta merimaisemasta ympäri vuoden! Tätä ihanaa ravintolaa onkin mahdollista vuokrata kokouskäyttöön ma-su aamuisin klo 8-10 välillä.

 • Tila sopii hyvin 10-30 henkilölle.
 • Pöytämuodot: teatteri tai 4 henkilön pöydät.
 • Katetulla terassilla 40 paikkaa (ei näkymää valkokankaalle).
 • Kokouksen lomaan tilattavissa erilaisia aamiaispaketteja

nokkalanmajakka.fi

8. Villa Kotkankallio

Villa Kotkankallio on hulppea kivi-/hirsihuvila Porkkalanniemen merellisessä ympäristössä, omalla isolla aidatulla tontilla. Toimivat ja käytännölliset tilat sopivat erinomaisesti useamman päivän ”off-site” -kokousvetäytymisille omassa luonnon rauhassa. 

Sisääntulokerroksessa on noin 35 hengen pääsali sekä noin 30 hengen neuvotteluhuone, jonka yhteydessä viihtyisä pienempi ”nojatuolineukkari” takalla. Yläkerrassa, talon molemmissa päädyissä on tilavat majoitustilat, jotka toimivat myös ryhmätyötiloina.

Alakerrassa on viihtyisä saunaosasto, jossa kaksi saunaa pukuhuoneineen, uima-allas, poreammeet ja takallinen vilvoittelutila, josta käynti pihaterassille.

Kallioisella piha-alueella on grillikatos kotakeittiöineen ja nuotiotulineen. Ruokatarjoilut valmistetaan paikan päällä omassa keittiössä kauden tuoreista raaka-aineista. Villaisäntä tuo ruokatarjoilut esille sovittuina kellonaikoina. Tiloissa on anniskeluoikeudet ja juomista laskutetaan kulutuksen mukaan.

Kotkankallion merelliset aktiviteetit:

 • ”Wanhan kalastajan aarre” -tiimiohjelma
 • Pyöräilyretki lintutornille
 • Kalastussafari
 • Saarikierros merikajakeilla
 • Saapuminen rib-veneellä tai purjeveneellä

Tutustu Villa Kotkankallioon
 

Pääkuva: HERRÖn kokous- ja juhlatilan saunarakennus. Kuva: Isko Salminen.

Merelliset oheisohjelmat ja aktiviteetit

Olemme koonneet myös vinkkejä merellisistä aktiviteeteista ja oheisohjelmista kokouksen tai tiimipäivän lomaan. Miltä kuulostaisi leppoisa risteily tai melontaretki? Tai vauhdikas päivä vesiurheilukeskuksessa?