Hyppää pääsisältöön
Neljä henkilöä istumassa terassilla ruokailemassa. Takana merimaisema.

Maisema-
ravintolat

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

ravintolat yksityistilaisuuksiin upeilla näköaloilla 

Etsitkö ryhmällenne ravintolaa tai juhlapaikkaa, jossa voitte nauttia hyvää ruokaa ja juomaa upeissa maisemissa? Tsekkaa nämä espoolaiset näköalaravintolat, jotka tarjoavat makunautintojen lisäksi upeita maisemia. 

Lucy in the Sky 

Lucy in the Sky on kattoravintola ja -baari historiallisen maamerkkirakennuksen Accountor Towerin katolla, yli 10 metrin korkeudessa, Espoon Keilaniemessä. Lucy tarjoilee nykyaikaista bistroruokaa sekä upeat näkymät koko ravintolaa kiertävistä lasiseinistä. Näkymät avautuvat neljään eri ilmansuuntaan Nuuksion kansallispuistosta Helsingin keskustaan sekä ihanaan Espoon saaristoon. 

Ravintolaa voi vuokrata yksityistilaisuuksiin, kuten kokousillallisiin ja juhliin. Lucy sopiikin täydellisesti 100 hengen istuviin illallisiin ja jopa 150 hengen cocktailtilaisuuksiin. Myös toinen lasitetuista terasseista on vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin. 

Saapuminen: Lucy sijaitsee aivan Keilaniemen metroaseman vieressä, kävelymatkaa on alle 200 metriä.  

TUTUSTU LUCYYN

Lucy in the Sky ravintolan ikkunoista avautuva lasitettu kesäterassi ja merimaisema.
Ravintola Lucy in the Sky:sta on upeat maisemat. Kuva: Lucy in the Sky.

Paven 

Merellinen kesä- ja tilausravintola Paven sijaitsee aivan veden äärellä luonnonkauniissa Suvisaaristossa Pentalan saarella. Ravintolan yli 100-vuotias juhlasali on upea ja monikäyttöinen tila, jonne mahtuu 60 henkeä. Tila on yhdistettävissä Verannan kanssa, jolloin kapasiteetiksi saadaan 100 henkeä. Tämän lisäksi ravintolalla on iso terassi aivan meren äärellä.  

Pavenin keittiö yhdistää laadukkaat kotimaiset raaka-aineet Välimeren alueen rentoon ruokakulttuuriin ja reiluihin makuihin.  

Pentalan saaristomuseon rakennukset sijaitsevat ravintolan välittömässä läheisyydessä, joten museovierailu on helppo yhdistää lounas- tai illallistilaisuuteen. 

Saapuminen: omalla veneellä, Espoon saaristoliikenteellä, Pavenin omalla vesibussilla tai tilauskyydillä meriteitse. Tarkemmat tiedot löydät Pavenin kotisivuilta.

Tutustu Paveniin

Ravintola Paven meren rannalla ilmasta käsin kuvattuna. Auringonlaskun värittämä punertava taivas.
Ravintola Paven Espoon Suvisaaristossa, Pentalan saarella. Kuva: Hiiohoi Oy.

Ravintola Haikaranpesä  

Haukilahden vesitornissa, 76 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva näköalaravintola Haikaranpesä tunnettaan tyylikkäiden yksityistilaisuuksien pitopaikkana. Vesitornia pidetään myös yhtenä eteläisen Espoon maamerkeistä, ja kaukaa katsottuna tornin yläosa muistuttaa muodoltaan lentävää lautasta. 

Iltaisin Haikaranpesä toimii tilausravintolana mm. tanssimahdollisuuksin. Ympäristö ja maisemat luovat ainutlaatuiset puitteet. Asiakaspaikkoja on toistaiseksi käytössä 150.  Yksityistilaisuuksia on mahdollista järjestää 30 hengen seurueista alkaen, aina 150 hengen tilaisuuksiin asti. 

Saapuminen: Julkisen liikenteen bussipysäkki n. 450 metrin päässä. 

Tutustu Haikaranpesään

Ravintola Haltia 

Ravintola Haltia on luonnonläheinen, kaunis, arkkitehti Rainer Mahlamäen suunnittelema 180 paikkainen ravintola, jonka upeat maisemaikkunat avautuvat Nuuksion Pitkäjärvelle. Keväästä pitkälle syksyyn avoinna oleva 70 paikkainen terassi tarjoaa paitsi lisätilaa, myös ihanan lounasmiljöön tai kahvihetken, jollaisesta kaupungissa voi vain haaveilla!  

Ravintolasalista on erotettavissa kaksi kabinettia, Päivölä ja Boassu, joita asiakkaat voi vuokrata yksityistilaisuuksia varten. Tiesitkö, että Päivölä on suomalaisessa kansantarustossa esiintyvä paikka, jossa järjestetään suuret pidot, toisinaan kutsuttu jopa ”jumalten juomingeiksi”? Päivölän pidoista kerrotaan ainakin Lemminkäis-runoissa. 

Ravintolan tavoitteena on tukea kaikkea sitä, mitä Suomen luontokeskus Haltia kävijöilleen tarjoaa – kotimaisista, puhtaista raaka-aineista valmistettua ruokaa, kauden herkkuja sekä tuoreita leivonnaisia. 

Saapuminen: Ravintola Haltia sijaistee samassa rakennuksessa Suomen luontokeskus Haltian kanssa. Espoon keskuksesta tulee mm. suora bussi aivan Haltian viereen. Tilausbusseille on myös hyvin tilaa. Lue tarkemmin Haltian sivuilta. 

Vastuullisuus: Ravintola Haltian toiminnasta vastaavalla Delicatessen Ravintolapalveluilla on Ekokompassi-sertifikaatti. 

Tutustu Ravintola Haltiaan

Ravintola Korpilampi 

Hotelli Korpilammen ravintola sijaitsee nimensä mukaisesti korpimaisemissa Pohjois-Espoossa. Ryhmät voivat nauttia ruokailuista joko ravintolasalissa, josta avautuvat kauniit näkymät Korpilammelle, ravintolan kabinetissa korpinäkymin tai Klubiravintolassa, jonka yhteyteen saatte käyttöönne myös 40-paikkaisen terassin aivan lammen tuntumasta. 

Ravintolaan mahtuu jopa noin 300 ruokailijaa ja tilassa on orkesterilava ja tanssilattiakin. Klubiravintolan voi varata yksityiseksi illallistilaksi noin 70 hengelle ja klubiravintolassa tarjoillaan buffet-illallisia noin 80–100 hengelle. 

Vastuullisuus: Hotelli Korpilammella on Green Key sekä BREEAM -ympäristösertifikaatit. 

Saapuminen: Suosittelemme yhteiskuljetusta. 

TUTUSTU KORPILAMMEN RAVINTOLOIHIN

Royal Linen risteilyt Suvisaaristossa 

Royal Line tarjoaa kesällä opastettuja Kieltolaki-teemaisia lounas- ja illallisristeilyjä viihtyisällä Royal Cat -ravintolalaivalla Espoon Nokkalasta kauniissa Suvisaaristossa. Yrityksille ja ryhmille näitä elämyksellisiä teemaristeilyjä toteutetaan myös tilausristeilyinä.

Luvassa on herkullista ruokaa, maittavia juomia ja ennen kaikkea upeita maisemia! 

Laivan sisätiloihin mahtuu jopa 65 ruokailijaa ja aurinkokansi tarjoaa ensiluokkaiset näkymät saaristomaisemiin jopa 100 hengelle. Alus sopiikin mainiosti isoille seurueille lyhyempiä kuljetuksia varten. Aluksella on täydet anniskeluoikeudet. 

Yksityiseen tilausristeilyyn voi lisätä vierailun saarella. Espoossa esimerkiksi Pentalassa ja Iso-Vasikkasaaressa, jossa vieraillaan joko omatoimisesti tai opastuksen kanssa. 

Saapuminen: lounas- ja illallisristeilyjen lähtöpaikka on Nokkalan Satama Matinkylässä (kahvila Nokkalan Majakan vieressä). Perille pääset joko yhteiskuljetuksella tai julkisilla. Lähin julkisen liikenteen bussipysäkki on noin 600 metrin päässä. 

Tutustu saaristoristeilyihin 

Entäpä jos illallisen maisema olisikin taideteos? EMMAssa tämä on mahdollista 

Suomen suurimpiin taidemuseoihin lukeutuva Espoon modernin taiteen museo EMMA Näyttelykeskus WeeGeellä Tapiolassa tarjoaa ainutlaatuiset puitteet erilaisille yritys- ja yksityistilaisuuksille. Täällä voit unohtaa perinteisen maisemaravintolan käsitteen, sillä EMMAssa järjestetyllä illallisella nautitaan taiteen värittämästä maisemasta. 

EMMAn Aitio on taiteen ja näyttelyiden keskellä oleva juhlatila, jossa voi järjestää cocktailtilaisuuden 100 hengelle ja istuvan illallisen 50 hengelle. Tunnelmanluojana on pysäyttävä Tapio Wirkkalan suurikokoinen puuvaneriveistos Ultima Thule. Ruokailun yhteyteen voitte varata myös opastetun museokierroksen. Itse tarjoilut voitte hoitaa haluamanne catering-kumppanin kanssa tai hyödyntää Café Zoceria WeeGeen palveluja. 

Saapuminen: Tapiolan metroasemalta on noin 10 min kävelymatka WeeGeelle/ EMMAan ja lähin bussipysäkki on vain parin sadan metrin päässä. Tarkemmat saapumisohjeet löydät täältä.  

Vastuullisuus: EMMA on Ekokompassi sertifioitu museo.  

TUTUSTU EMMAN AITIO TILAAN

Sivun pääkuva: Antti Rastivo.