Hyppää pääsisältöön
Pyörätuolia ajava henkilö kuvattuna ylhäältä ajamassa näköalatornin ramppia.

Monimuotoisuus

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Näin viestit asiakkaille monimuotoisista palveluista 

Oppaita matkailualan yrityksille

Näin viestit liikuntaesteettömistä palveluista toimintarajoitteisille asiakkaille (pdf)
Inklusiivisuus ja matkanjärjestäjät (pdf)

Linkkilista Näin viestit liikuntaesteettömistä palveluista toimintarajoitteisille asiakkaille -oppaassa oleviin esteettömyyden kehittämisen linkkeihin

"Näin viestit liikuntaesteettömistä palveluista toimintarajoitteisille asiakkaille" ja "Inklusiivisuus ja matkanjärjestäjät"-oppaat on tuotettu Enter Espoon Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hankkeessa, jolla tuetaan matkailualan yritysten toipumista koronapandemiasta vuosina 2021-2023. Hanke sai rahoituksensa Uudenmaan liiton ja Varsinais-Suomen liiton kautta Euroopan aluekehitysrahastosta.

Esimerkkejä ulkomaisilta toimijoilta

Näin esteettömyyttä edistetään brittiläisissä pubeissa: 

Hotel Brooklyn, Manchester:

Videotallenteita

Matkailu kuuluu kaikille -tilaisuus 19.9.2023, yhteistyössä Enter Espoo /Kestävää nostetta-hanke ja Helsingin kaupunki.
Matkailu kuuluu kaikille - Helsinki-kanava (helsinkikanava.fi). Tilaisuudessa kuullaan kattaus monimuotoisen matkailun kehittämiseen. Kokemusasiantuntijoiden puheenvuorot 42.30-1:45:30

  • Noora Koponen, Leijonaemot ry:n toiminnan johtaja 
  • Sanna Kalmari, esteettömän matkailun asiantuntija ja Palmuasema-blogin perustaja 
  • Sami Virtanen, asiakkuuspäällikkö, Avaava 
  • Annu Kemppainen, Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja 

Inklusiivinen matkailu -webinaari. Miten huomioida omassa liiketoiminnassa matkailun moninaiset kohderyhmät? Millaisia tarpeita heillä on ja miten viestiä niin, että antaa tietoa palvelun sopivuudesta erilaisia tarpeita omaaville kohderyhmille? Valmentajana toimii esteettömän matkailun asiantuntija ja Suomen suosituimman esteettömän matkailun tietolähteen ja blogin Palmuaseman kirjoittaja Sanna Kalmari. Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hanke toteutti Espoon, Helsingin ja Turun seudun matkailuyrityksille kohdennetun webinaarin 15.2.2022 osana Matkailu kuuluu kaikille -kokonaisuutta. 

Esteetön viestintä ja esteettömistä palveluista viestiminen -webinaari 

Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hankkeen 7.9.2022 järjestämä webinaari, jossa asiantuntijoina puhuvat Pirjo Räsänen, Johannes Sipponen ja Iida Röksä Ellare Oy:sta. 

Esteettömien palveluiden kehittäminen matkailun eri toimialoilla -webinaarit 

Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hanke toteutti 15.3.2022, 23.3.2022 ja 29.3.2022 Espoon, Helsingin ja Turun alueen matkailuyrityksille kohdennetun webinaarisarjan osana Matkailu kuuluu kaikille -kokonaisuutta. Webinaarin valmennuksen toteutti Ellare Oy. 

BE-studio: Miten sateenkaarimatkailu voi vauhdittaa matkailuyrityksen liiketoimintaa?

Sateenkaarimatkailu on matkailualan ilmiö, joka keskittyy tarjoamaan turvallisen ja vieraanvaraisen ympäristön seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Business Espoon BE-studiossa keskitytään sateenkaarimatkailun valtavaan bisnespotentiaaliin suomalaisille matkailuyrityksille. Studion vieraina ovat sateenkaarimatkailun edelläkävijä Hannu Medina ja monimuotoisen matkailun asiantuntija Karoliina Korpela. Studion juontaa Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Saija Äikäs.

Videon sisältö:
0:00 Studio-osallistujien esittelyt  
01:20 Mitä sateenkaarimatkailu tarkoittaa? 
02:54 Millainen potentiaali sateenkaarimatkailulla voi olla?  
04:13 Minkälainen aukko viestinnässä on Suomessa ja miten sitä voi kaventaa?  
07:11 Mitä kannattaa ottaa huomioon sateenkaarimatkailuviestintää suunniteltaessa? 
09:09 Sateenkaarimatkailun kohderyhmä ja bisnespotentiaali
10:50 Miten yritykset voivat lähteä liikkeelle? 
13:29 Espoon kaupungin toimenpiteet 

Lisätietoja:

Profile picture of Karoliina Korpela

Karoliina

Korpela

Avoin ja positiivinen Karoliina on omimmillaan projektiluontoisessa työssä koko sydämellään. Tämä armoitettu hankeguru johdattelee matkailuyrityksiä kehittymään hiiliviisaalla vastuullisuuspolulla. Itsenäisen työn vastapainoksi lähiluonnon upeista aarteista nauttiva perheihminen ulkoilee lastensa kanssa samoillen ja kallioilla kiipeillen sekä kaupunkiveneillen.

Pääkuva: Johannes Sipponen