Hyppää pääsisältöön
vihta ja löylykiulu tunnelmallisen hirsisaunan lauteella.

Espoon saunat

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Espoon ihanat saunat 

Saunominen kuuluu vahvasti suomalaiseen kulttuuriin. Espoosta löydät monia tunnelmallisia saunoja, perinteisistä saunoista elämyksellisiin vaihtoehtoihin. Tutustu alueen vuokrattaviin sekä yleisiä saunavuoroja tarjoaviin palveluihin vinkkilistan avulla. 

Yleiset saunavuorot 

Varmista aina saunojen ajankohtainen tilanne kuten aukioloajat ja yksityisvuorojen varaaminen yritysten sivuilta. 

Oittaan ulkoilukeskus 

Miehille ja naisille on omat noin 25 henkilön yleiset saunat ja hyvät suihkutilat Oittaalla järven rannalla. Molemmissa saunoissa on isot pukuhuoneet lukittavine kaappeineen. Saunat ovat pääasiassa yleisvuorosaunoja. 

Sauna - Laguuni 

Tule kokemaan merellinen saunaelämys Laguunin uniikissa konttisaunassa! Yleiset saunavuorot jatkuvat kesäkaudella 6.5.2023 alkaen, ja ne julkaistaan aina maanantaisin viikoksi eteenpäin. Joka sunnuntai klo 14-19 saunassa on vakiovuoro. Mikäli haluat, voit ottaa mukaan omat saunajuomat ja eväät. Yleiset saunavuorot löydät täältä. Psst. Meiltä löytyy myös saunan sarjakortteja: 10x sarjakortti 100€ ja 5x sarjakortti 60€ 

Löylykontti 

Ota löylyt merellisissä maisemissa Espoon Matinkylän ja Kivenlahden uimarannoilla!  Löylykontissa voit nauttia miellyttävistä löylyistä samalla ihastellen merinäköalaa, joka avautuu saunan ikkunoista. Täällä tunnet todella olevasi osana luontoa! Varaa paikka itsellesi tai vuokraa koko sauna porukalla hyvässä seurassa. Ja mikä parasta, löylyjen välillä pääset virkistäytymään pulahtamalla mereen säästä ja vuodenajasta riippumatta, mikä on suomalaista saunakulttuuria parhaimmillaan! 

Bodom Bar & Sauna 

Children of Bodom -bändin baari-sauna-museo -konsepti löytyy Niittykummusta, vain lyhyen kävelymatkan päässä metroasemalta. Bodom Bar & Saunassa on päivittäin sekä miesten että naisten saunavuoro ja viikonloppuisin ja tilauksesta myös sekasaunavuoro, jossa uima-asu on pakollinen. Saunan jälkeen voi jäähdytellä tutustumalla yhtyeen uran eri vaiheisiin ja mielenkiintoiseen rekvisiittaan. 

Nainen istuu pipo päässä saunan lauteilla Löyöykontissa katsellen ulos talvista maisemaa.
Kuva: Kathrin Deter

Tilaussaunat 

Bodomin kartano 

Rantasauna: Kartanon pihapiirin rantamökissä, aivan Bodomjärven rannalla sijaitsee tyylikäs sauna ja kokoustila 12 vieraalle. 

Makasiini: Pihapiirin makasiinisaunoista yksi sauna on naisille, noin 15 henkilölle ja kaksi saunaa miehille, joihin molempiin mahtuu yhteensä noin 20 henkilöä. 

Bowlcircus Sello 

BowlCircuksen erillinen saunaosasto koostuu edustavasta sauna- ja yksityistilasta. Saunasta voi seurata keilaradan tapahtumia. Kaikki tarjoiluvaihtoehdot menuista juomiin on mahdollista tilata saunaosastolle sekä muihin yksityistiloihin. Bowlcircus Sello sijaitsee Sellon kauppakeskuksessa Leppävaarassa. 

Espoo Metro Areena 

Kaksi saunallista kabinettia, josta on suora näkyvyys areenalle. Kokoussaunat enintään 43 henkilölle. Metro Areena sijaitsee Espoon urheilupuiston alueella. 

Eventure Yli-Takkulan tila 

Pohjois-Espoossa, aivan Nuuksion rajalla sijaitsevalla Yli-Takkulan tilalla voit saunoa perinteisessä puulämmitteisessä pihasaunassa. Löylyttelemään mahtuu 8 henkilöä kerrallaan. Saunan edustalla on tunnelmallinen terassi heinäseiväsaitoineen sekä 6–8 hlön palju, joista aukeaa näkymä Nuuksion kansallispuistoon. 

Green Window Nuuksio 

Neljä vuokrattavaa saunaa. Perinteinen savusauna, puulämmitteinen sauna sekä kaksi sähkösaunaa kauniin järven rannalla. Soveltuu myös suuremmille ryhmille ja on varattavissa yksityistilaisuuksiin. Saunat sijaitsevat Nuuksion Kattilassa.  

Suomen luontokeskus Haltia 

Saunatila ja kabinetti Saivo tarjoavat yksityistilat Nuuksion Pitkäjärven rannalla. Tilat on mitoitettu 12 hengelle. Tilavaraus sisältää heti käyttölämpimän saunan suihku- ja pukeutumistiloineen sekä kabinetin, josta on pääsy näköalaterassille. 

Hanasaari 

Retrosauna 70-luvun tunnelmalla. Vuokrattavissa kaksi erillistä sähkölämmitteistä saunaa kuudelle tai 10 henkilölle. Saunaosastolla on lisäksi 17 metrinen uima-allas, takkatila, terassi ja uimalaituri. Saunaosaston voi varata myös yksityiskäyttöön. Hanasaari sijaitsee Keilalahden ja Lauttasaaren välissä. 

Hawkhill 

Kaksi puusaunaa ja neljä sähkösaunaa osana hirsihuviloita, jotka sopivat kokousten järjestämiseen. Saunasta pääsee vilvoittelemaan terassille, josta on näkymä suoraan järvelle. Käytössä on oma ranta ja laituri, josta voi pulahtaa järveen vilvoittelemaan tai talvella avantoon. Saunat sijaitsevat Haukkamäellä Nuuksiossa. 

Hotelli Korpilampi 

Hotelli Korpilammessa on tilaussaunan lisäksi myös savusauna. Korpilammen savusauna Lahnuksessa Korpilammen rannalla tarjoaa aidon elämyksen hotelli Korpilammen kokous- ja seminaariryhmille tai yksityiseen tapahtumaan esim. polttariryhmille. Saunaan mahtuu kerralla 10 henkilöä. Saunassa on myös pukuhuone ja paljun voi varata saunan yhteyteen.  

Mukavassa tilaussaunassa voi saunoa kokouksen jälkeen tai viettää saunailtaa omalla porukalla. Saunaan mahtuu kerrallaan 20 henkilöä. Korpilammen vastarannalla sijaitseva Riihi ja savusauna sopivat erinomaisesti 10–30 hengen ryhmille illanviettopaikaksi tai kesäpäivän viettoon. Suuremmat kokous- ja virkistyspäiväryhmät voivat varata hotellin saunaosaston yksityiskäyttöön hotellin omien sauna-aikojen ulkopuolella tai sopimuksen mukaan. Korpilammen hotelli sijaitsee Korpilammen rannalla Lahnuksessa. 

Polku Hotel Nuuksio

Polku Hotel Nuuksion Rantasauna sijaitsee Nuuksiossa, Kurjolammen rannalla. Laadukkaisiin saunatiloihin mahtuu noin 20 ihmistä. Rakennuksessa on lisäksi kokous- ja ruokailutilaksi soveltuva viihtyisä järvimaisella varustettu takkahuone, jossa on istumapaikkoja noin kymmenelle hengelle pöydän ääressä.

Hotelli Lepolampi 

Kaksi hirsistä saunaa pukuhuoneineen Kivilammen rannalla Nuuksion etelä puolella. Saunoja voi varata erilaisiin virkistys- ja juhlatilaisuuksiin. Isolla saunalla on takkatila, joka soveltuu niin kokouksiin, kuin illanviettoon. Saunaan mahtuu 40–45 henkilöä. Pieneen saunaan mahtuu 6-10 henkilöä ja saunalla on myös oleskelutila. Rantasaunoilta pääsee omalta laiturilta tai hiekkarannalta uimaan kirkasvetiseen lampeen.  

Hotelli Nuuksio 

Hotelli Nuuksion palveluihin kuuluu saunallinen allasosasto, ja lisäksi rantasaunat.  

Allasosasto: Omat saunat pesu- ja pukutiloineen naisille ja miehille. Voit nauttia saunojen löylyistä, pulahtaa 16 metriseen uima-altaaseen ja rentoutua kahdeksan hengen porealtaassa. Pienempään saunaan mahtuu 8–10 henkilöä ja suurempaan 18–25 henkilöä. Saunat voi vuokrata yhdessä tai erikseen. Hotelli Nuuksio sijaitsee Nuuksiossa Siikajärven rannalla. 

Rantasauna: Kaksi erillistä saunaa puku- ja pesutiloilla Siikajärven rannalla. Saunoilta pääsee uimaan omalta laiturilta tai hiekkarannalta. Talvella mahdollisuus pulahtaa avantoon. Pienempään saunaan mahtuu 6–8 henkilöä ja suurempaan saunaan 15–18 henkilöä. Saunat voi vuokrata yhdessä tai erikseen. 

Löylykontti 

Löylykontti on Espoon Matinlahden rannassa ja Kivenlahden rannassa sijaitseva uniikki ja idyllinen sauna, jossa voi nauttia löylyistä ja samalla ihastella merinäköalaa. Varaa paikka itsellesi tai vuokraa koko sauna porukalla hyvässä seurassa. Yksityisvuorojen lisäksi saatavilla mm. täysjäsenyys sekä 10 kerran kortti.  

Majvik 

Majvikissa on kolme saunaa meren rannassa: 

Rantasauna: Kymmenelle hengelle sopiva sauna aivan meren rannassa ja laituri, josta voi mennä mereen viilentymään. Kaikki Majvikin saunat sijaitsevat Kallviksundetin rannalla Kirkkonummen Masalassa. 

Tupasauna: 12 hengelle sopiva sauna kesäterassilla. Tupasaunassa on erillinen pukuhuone, suihkutila ja takkahuone oleskeluun ja ruokailuun. 

Roopesauna: 15 hengelle sopiva sauna sijaitsee kokoustila Emman alakerrassa. Saunan yhteydessä on kokouskabinetti 12 henkilölle sekä erillinen oleskelutila esimerkiksi ruokailua varten. 

Lisäksi hotellissa on saunaosasto: Kaksi isoa 35 henkilölle suunniteltua naisten ja miesten saunaa, yhteinen uima-allas ja takkahuone. Hotellirakennuksessa on myös pienempi 15 hengen sauna uima-altaan yhteydessä, jonka älykiuas lämpiää hetkessä. 

Mestarimaari 

Mestarimaari-vuokratilassa on juuri remontoidut saunatilat ja takkahuone Puolarmaarissa, Espoon keskuspuiston reunalla. Tilat ovat noin 40 henkilölle ja ne soveltuvat mm. kokous- ja koulutustilaisuuksiin sekä pienimuotoisten perhejuhlien viettoon. Saunomaan mahtuu mukavasti noin 6 henkeä kerrallaan. 

Natura Viva 

Natura Viva tarjoaa vuokrattavaksi yksityistilaisuuksiin kolmea saunaa Nuuksiossa. Kaikki saunat ovat järven rannalla ja saunasta on mahdollista pulahtaa uimaan. 

Oravankolo ja Tikankolo: Aitoja ja alkuperäisiä metsäkämppiä 1950-luvulta. Molempien kämppien yhteydessä on puusaunat ja kämppiä voi vuokrata myös saunailtaa varten, illan päätteeksi myös yöpyminen on mahdollista. Kumpaankin kämppään mahtuu kuusi henkilöä. Oravankolo sijaitsee Ruuhilammen rannalla ja Tikankolo Saarilammen rannalla. 

Haukanpesän sauna: Saunassa pääset nauttimaan aidon puusaunan lempeistä löylyistä. Sauna on varattavissa ympäri vuoden yksityistilaisuuksiin ja saunaan mahtuu kuusi henkilöä kerrallaan. Puusaunassa on juokseva vesi ja peseytymismahdollisuus. Sauna sijaitsee Haukkalammen rannalla.  

Nuuksion Taika - Villa Paratiisi 

Villa Paratiisin puulämmitteinen sauna Nuuksion pohjoispuolella Poikkipuoliaisen rannalla on 7 henkilölle, tiloissa on kaksi suihkua, WC sekä pukuhuone. Saunan katetulla terassilla on 12 henkilön pöytä sekä tulisija ja hellauuni. Saunan terassin vieressä on puulämmitteinen palju seitsemälle henkilölle. 

Otahalli 

Otahallin sauna- ja kabinettiosasto Otaniemessä on mainio paikka jopa 20 hengelle niin kokoukseen, kuin pelin jälkeiseen saunomiseen. Tilaukseen on mahdollista yhdistää myös palloilua tai ohjattua liikuntaa Otahallin monipuolisissa liikuntatiloissa. Sauna- ja kabinettiosasto on oma erillinen kokonaisuutensa, mikä takaa käyttäjille oman rauhan. Saunan ja kabinetin voi vuokrata myös erikseen. 

Radisson Blu Espoo 

Hotellin saunaosastolla Otaniemessä, meren rannalla ylimmässä kerroksessa on kolme saunaa, uima-allas ja terassi, josta on upeat näkymät. 

Raiski 

20 henkilön sauna Kivenlahdessa, jossa on ”kylmäkaivo” kylmiä juomia varten sekä kuuden hengen lämmitettävä palju. Tilat soveltuvat 150 henkilölle.  

Saunarekka tarjoaa liikuteltavan saunan sinne, missä ikinä sitä tarvitseekaan. Saunarekka on hyvä lisä esimerkiksi yksityishenkilöiden juhliin ja yritysten promo- tai edustustilaisuuksiin. Saunarekasta löytyy puu- ja sähkökiuas, takka ja terassi. Saunaan mahtuu noin 20 kylpijää kerralla. 

Ravintola Laguna 

Lagunan rantasauna: Saunatilat, grillikatos ja ulkoilmaporeallas mahdollistavat jopa 40 henkilön yhtäaikaisen kestittämisen. Saunatiloissa on myös anniskeluoikeudet ja oma ruokalista. 

Leppävaaran keskustassa tunnelmallinen 35 henkilön kelosauna, jossa on lämmitetty näköalaterassi.  

Laajalahden keskustassa viihtyisät saunatilat 25 henkilölle.   

Luukin kartanolla on vuokrattavana kaksi samankokoista saunaa, jotka ovat 300 metrin päässä rannalta. Saunat ovat noin 20 henkilölle ja saunojen välissä on yhteinen vilvoittelutila. Saunatilat soveltuvat hyvin yli 100 hengen ryhmille ja se on ihanteellinen urheiluseurojen tapahtumiin ja esimerkiksi firmojen hyvinvointi päivien tai pikkujoulujen järjestämiseen. 

Rock Above Studio 

Rock Above Studion sauna sopii 8-10 henkilölle. Tilat 70 henkilölle. Oleskelutilassa takka, äänentoistolaitteet, videotykki, karaokelaitteet sekä PS3. Erikoisuutena tilassa on myös esiintymislava, jossa mahtuu soittamaan kokonainen bändi. Rock Above Studio sijaitsee Olarinluomassa. 

Rongo-talo 

Rongo-talon sauna sijaitsee Sinimäessä. Tiloissa on myös poreallas ja takkahuone

Sauna Tapiola 

Sauna Tapiolan sauna- ja kokoustila sijaitsee Tapiolan keskustassa, aivan metroaseman läheisyydessä. Saunaan mahtuu 10 saunojaa kerralla. Tiloihin kuuluu saunan lisäksi myös oleskelutilat, terassi, suihku- ja pukutilat sekä keittiö. 

Sea & Mountain Adventures 

Karhunpesä: Perinteinen puulämmitteinen sauna Nuuksiossa sekä ulkoporeallas ja kokoustilat 20 henkilölle.  

Inipi Spa: Suuressa kodassa Nuuksiossa lempeälöylyinen puulämmitteinen sauna ja kolme lämminvesipaljua rentoutumiseen. Saunaan mahtuu 15–20 kylpijää kerralla.  

Original Sokos Hotel Tapiola Garden 

Tapiola Gardenin tilaussauna ja saunaosasto polttareihin, synttäreille tai mihin tahansa muuhun tapahtumaan. Saunaosatolla nautit leppoisista löylyistä. Saunaosasto on vuokrattavissa yksityiskäyttöön päivittäin kello 19 jälkeen. Saunaosastolla on uima-allas, saunakabinetti ja terassi. 

Solvallan urheiluopisto 

Solvallassa on pieni ja iso rantasauna. Isokokoiseen rantasaunaan mahtuu kerralla noin 15 saunojaa. Saunomisen lomassa voi nauttia kansallispuiston raikkaasta ilmasta saunan terassilla tai laiturilla. Saunat sijaitsevat Nuuksion Pitkäjärven rannalla. 

Pieneen rantasaunaan mahtuu noin kuusi saunojaa kerralla ja se sijaitsee ison saunan vieressä. Tarvittaessa voi vuokrata myös grillin tai tilata ruoat. 

Soukan venekerho 

Soukan venekerhon paviljongin sauna ja takkahuone Soukassa Klobbenin saaristovenelaiturilla. Saunaan mahtuu kerralla kymmenen saunojaa ja takkahuoneeseen 15 henkilöä. Saunaosasto takkahuoneineen voidaan vuokrata joko erikseen tai yhdessä yläkerran salin kanssa. 

Herrön tapahtumatila 

Herrön saunaan Stora Herrön saarella mahtuu noin kymmenen henkilöä. Saunasta pystyy ihailla merimaisemaa ja vilvoitella terassilla tai pulahtaa mereen saunan omalta laiturilta. Pyyhkeet ja pesuaineet löytyvät paikan päältä.  

Technopolis Espoo 

Technopoliksen saunatilat Otaniemessä tarjoavat modernit puitteet tunnelmallisille saunailloille. Suurimmissa saunatiloissa voi järjestää isompiakin juhlia, joihin voi yhdistää grilli-illan ylimmän kerroksen kattoterassilla. Saunatiloissa on mahdollisuus järjestää myös teemailtoja saunomisen yhteydessä. Kapasiteetti on 10–24 henkilöä, vapaamuotoisissa tilaisuuksissa enemmän. Omat juomat sallittu. 

Sauna - Laguuni 

Koe uniikki talvinen saunaelämys omalla porukalla ja varaa tästä Laguunin puusauna yksityiskäyttöön! Saunaan mahtuu yhtäaikaisesti n. 9–10 henkilöä. ja saunan yhteydessä on kaksi kevyesti lämmitettyä pukuhuonetta. Voit tuoda lounge-tilaan mieluisat eväät mukaan. Yksityiseen saunavuoroon sisältyy paikan päällä päivystävä saunamestari, laudeliinat sekä siivous. Pääset varaamaan saunavuorosi täältä. 

Nainen istuu tummasävyisessä saunassa löylyä heittäen.
Kuva: Kathrin Deter

Vinkkaa meille oma saunasuosikki! 


Unohdimmeko jonkun? Puuttuuko oma suosikkisi listalta? Jos haluat vinkata meille, niin ota yhteyttä: visit@espoo.fi 

 

Pääkuva: Hawkhill