Hyppää pääsisältöön
Pieni poika katsoo kiikareilla merelle rantakaislikkoon Laajalahdella.

Laajalahden luonnonsuojelu-alue

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Laajalahden luonnonsuojelualue

Laajalahden luonnonsuojelualue on yksi parhaista lintuvesistä Etelä-Suomessa. 

Lähellä Villa Elfvikin luontotaloa sijaitseva Laajalahden luonnonsuojelualue perustettiin vuonna 1989. Se on lähes 200 hehtaarin laajuinen luonnonsuojelualue, jonka tarkoituksena on paitsi suojella matalaa merenlahtea myös mahdollistaa alueen käyttö luonnonharrastukseen. Laajalahti on Etelä-Suomen parhaita lintuvesiä ja myös kansainvälisesti arvokas. Se on tärkeä sekä runsaalle pesimälinnustolle että tuhansille muuttomatkoillaan levähtäville linnuille.

Lahden luontoon pääsee tutustumaan helposti luontopoluilta. Villa Elfvikistä lähtee useita lyhyitä luontopolkuja, joiden pituudet ovat 700 metriä, 800 metriä ja 1,3 kilometriä. Poluista lyhyin on rakennettu niin, että retkeily pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa on mahdollista. Villa Elfvikin lintutorniin pääsee myös pyörätuolilla.

Toinen lintutorni sijaitsee Otaniemen puolella, Konemiehentieltä lähtevän polun varrella. Laajalahden luonnonsuojelualueella kulkeva 2,9 kilometrin pituinen reitti kulkee Villa Elfvikin luontotalolta Otaniemen lintutornille. Keväällä alue tarjoaa hyvät mahdollisuudet lintujen katselemiseen, sillä lintuparvet saapuvat lahdelle levähtämään. 

Myös noin 40 kilometriä pitkä Espoon rantaraitti kulkee Laajalahden luonnonsuojelualueen tuntumassa. 

Pyörä nojaa koivuun Espoon Rantaraitilla Laajalahdessa.
Kuva: Tiina Backman