Hyppää pääsisältöön
Luontopolun puinen viitta luontopolun alussa.

Luontopolut Espoossa

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Luontopolut Espoossa

Espoossa on kaikkiaan 26 luontopolkua, jotka sijaitsevat eri puolilla Espoota. Ne antavat hyvän kuvan Espoon luonnon monipuolisuudesta ja monimuotoisuudesta. 

Luontopolut ovat kuljettavissa tavallisissa ulkoilujalkineissa; sadekelejä lukuun ottamatta kumisaappaita ei tarvita. Kosteimpiin paikkoihin on rakennettu pitkospuut ja jyrkimmille kallio-osuuksille kulkua helpottavat portaat. Kaupungin ylläpitämät luontopolut (11 kpl) on viitoitettu, ja reitit on merkitty joko vihreällä luontopolkunauhalla tai keltaisilla maalimerkeillä. Useiden luontopolkujen varrelta löytyy lintutorni vesilintujen tarkkailuun. Useimmille luontopoluista järjestetään myös opastettuja luontoretkiä. 

Muutamille luontopoluille on julkaistu myös esite, jonka voi tulostaa, ottaa mukaan sähköisesti tai noutaa maksutta yhteispalvelupisteistä, Espoon ympäristökeskuksesta ja Villa Elfvikin luontotalosta. Tietoa esitteestä löytyy jokaisen luontopolun yhteydestä. Vanhempien esitteiden painokset ovat loppu, eikä niitä paineta enää lisää, mutta sähköisesti esitteet löytyvät espoo.fi -sivuilta.  

Ruskan sävyisen metsän ympäröivä metsälampi.
Kuva: Riikka Laatikainen