Hyppää pääsisältöön
Suomen luontokeskus Haltia kesäisessä maisemassa ulkoapäin kuvattuna.

Tämä sivu löytyy kielillä:

Kestävää matkailua Suomen luontokeskus Haltiassa

Jaa

Suomen luontokeskus Haltia on puurakenteinen näyttely- ja tapahtumakeskus Nuuksion kansallispuiston kupeessa, vain 40 minuutin päässä Helsingin keskustasta. Puurakenteinen, ympäristöystävällinen luontokeskus esittelee näyttelyissään kaikki Suomen kansallispuistot ja retkeilykohteet.

Haltian rakennus ja arkkitehtuuri ovat saaneet innoituksen Suomen kansalliseepoksen, Kalevalan, maailman synnystä kertovasta runosta. Kestävästi toimivan luontokeskuksen taustalla on huolellinen suunnittelu sekä huippumodernit ekologiset ratkaisut. Tavoitteena on mahdollisimman pieni hiilijalanjälki. Ympäristö otetaan huomioon kaikessa toiminnassa.

Professori Rainer Mahlamäen suunnittelema luontokeskus on ensimmäinen julkinen rakennus, joka on kokonaan puuta kellarikerrosta lukuun ottamatta. Katolla komeilevat aurinkopaneelit, joilla on merkittävä osuus rakennuksen energiansäästössä. Haltia on suunniteltu siten, että lämmitykseen, jäähdytykseen ja valaistukseen tarvitaan mahdollisimman vähän energiaa. Ympäristöystävällisesti suunniteltaessa ja rakennettaessa on otettu huomioon muun muassa rakennuksen muoto, elementtien sijoittelu, ikkunoiden määrä, ilmansuunnat ja vuorokauden vaihtelu.

Aidoin luonto on kuitenkin ulkona ja luontokeskuksesta on helppo lähteä retkelle lähiluontoon tai Nuuksion kansallispuistoon. Etukäteisvarauksella on mahdollista varata ammattitaitoisen eräoppaan opastus näyttelyn lisäksi Haltian arkkitehtuurista ja ekoteknologiasta tai vaikkapa retkelle luontoon.
 

Lue lisää