Hyppää pääsisältöön
Aamiaispatoja ravintola Platsin aamiaispöydässä.

Tämä sivu löytyy kielillä:

Espoon ihanat aamiaiset

Jaa

ESPOOLAISISSA AAMIAISISSA ON VALINNANVARAA
 

Aamiainen - tuo päivän paras startti! Oli sitten kyseessä leppoisa päivän aloitus ystävän kanssa, rennompi aamukokous tai pieni helpotus arkeen, niin Espoossa löytyy aamupaloja, mistä valita. Kävimme tutustumassa niistä muutamaan erilaiseen. Jokaisessa on aamiaiselle oma twistinsä ja tunnelmansa - jokaisesta myös lähtee päivä mukavasti käyntiin keho täynnä energiaa. Mikä parasta, alla oleviin paikkoihin - kuten moniin muihinkin - pääsee kätevästi myös raiteita pitkin metrolla tai junalla. Kuten todettu, aamiaisia löytyy Espoosta vaikka millä mitalla, ja sivuiltamme löydät lisää tietoa espoolaisista kahviloista ja ravintoloista.

Espoolaiset aamiaiset ovat kuin Espoo itsekin. Tarjonnasta löytyy perinteistä ja trendien harjalla olevaa, innovatiivista, modernien ja tuttujen hotellien ja kahviloiden tarjontaa sekä niin kauppakeskuksissa kuin myös asuinkeskuksissa sijaitsevaa. Osa aamiaispaikoista on hieman piilossa ja yllättäviäkin sijainniltaan ja osa taas aivan esillä ja kaikkien nähtävillä.

HALMEEN LEIPOMO - KAUKLAHTI

Kauklahden Kauppalanmäellä sijaitsee 124-vuotias Halmeen leipomo ja kahvila. Kahvilassa on tasainen puheensorina, aina. Yleensä kahvilassa on reilusti asiakkaita, mutta aina löytyy tulijoille istumapaikat. Aamuisin kahvilassa käy aamukahvilla ja tuoreella leivällä erilaisia työ- ja ystäväporukoita. Osa jopa päivittäin.

Halmeen valikoimissa on erilaisia täytettyjä sämpylöitä ja croissanteja. Paahtopaistitäytteiset ovat suosituimpia ja ne usein loppuvatkin kesken päivän. Samba-sämpylä on leipomon myydyin tuote. Valikoimasta löytyykin eri tavoilla täytettyjä samba-sämpylöitä. Halmeen leipomon vahvuus ovat perinteiset ja tuoreet tuotteet. Santsikuppi sisältyy kahvin hintaan.

Iltapäivällä Kauppalanmäelle tullaan kahvin ja tuoreiden makeiden leivonnaisten houkuttelemana. Moni valitsee tuoreen käsinleivotun possumunkin, joista jokainen on yksilöllinen ulkonäöltään. Klassikoihin kuuluvat kauden mukaiset marjaviinerit. Voilla leivotut juorupullat kuuluvat myös vuodesta toiseen nautittujen tuotteiden valikoimaan. Moni kahvilla kävijä ostaa kahvilakäynnin yhteydessä myös tuoreet leivät ja leivonnaiset kotiin vietäväksi.
Hinta: esim. Halmeen täytetyt leivät ja patongit noin 5-10 euroa/ kpl

Kahvila Halmeen sämpylä ja kahvi.
Kuva: Kati Pohjanmaa

HOTEL MATTS, RAVINTOLA FREJA - MATINKYLÄ

Kauppakeskus Ison Omenan vieressä sijaitsee Hotel Matts ja Ravintola Freja, jonka aamiaistarjonta on kattava ja monipuolinen. Arkiaamun aamiaiselta löytyy kaikki oleellinen aamiaiseen kuuluva. Lauantaisin Hotel Mattsin Frejaan katetaan aamiaisen jälkeen myös monipuolinen brunssi. Aamiaisella on erinomaisesti tarjolla erilaiset erityisruokavaliovaihtoehdot ja vegaanisiakin vaihtoehtoja löytyy laajalti. Kahvina nautitaan Juhla Mokkaa. Erikoisuutena aamiaisella on tarjolla rahkapannukakkuja.

Hotel Mattsiin voi kulkea kävellen ulkokautta. Metron uloskäynti on aivan Mattsin sisääntulon vieressä. Autoilija pääsee hotelliin kätevästi kauppakeskuksen pysäköintihallin kautta suoraan, kulkematta ulkokautta lainkaan. Hotellin ja ravintolan asiakkaille pysäköinti on veloituksetonta.
Hinta: 17,90 euroa/ aamiainen

Ravintola Frejan karjalanpiirakat ja rahkaletut aamiais-buffetissa.
Kuva: Kati Pohjanmaa

CAFE TARINA - TAPIOLA

Tapiolasta, kauppakeskus Ainoan ensimmäisestä osasta löytyy isojen ikkunoiden ääreltä Cafe Tarina. Cafe Tarinassa on saatavilla aamupala, jonka osaset asiakas valitsee itse. Gluteeniton ja vegaaninen tuorepuuro, keitetty kananmuna sekä kahvi olivat vain yksi mahdollisuus useista vaihtoehdoista. Valittavana on useita erilaisia tuoreita ja raikkaita leipävaihtoehtoja.

Aamun puuro vaihtelee päivittäin. Välillä se on kaurapuuro tai ohrapuuro tai vaikkapa mannapuuro. Joulun aikaan aamupuurona oli riisipuuroa. Puurot ja tuorepuurot valmistetaan kahvilassa päivittäin itse, kuten myös suurin osa leivonnaisista.

Cafe Tarinan valikoimassa on paljon erilaisia erityisruokavaliota noudattaville soveltuvia tuotteita. Kahvit valmistetaan Paulig Roasteryn Tarina Blend kahviin. Tarina Blend -kahvisekoitusta on ostettavissa myös kotiin. Pannukahvin saa asiakas annostella itse kuppiinsa. Espresso-pohjaiset kahvit noudetaan niiden valmistuttua suoraan tiskiltä.
Hinta: 10,50 euroa/ aamiainen (sisällön voi itse valita tarjolla olevista vaihtoehdoista)

Cafe Tarinan aamupala: tuorepuuro, kananmuna ja capuccino.
Kuva: Kati Pohjanmaa

BISTRO RANTA, RADISSON BLU HOTEL ESPOO - OTANIEMI

Radisson Blu Hotel Espoo sijaitsee meren rannalla, huikean merimaiseman äärellä Otaniemessä. Hotellin ravintola Bistro Ranta poreilee monikielisenä aamiaisen aikaan. Super Breakfast -aamiaisella korostetaan tarjonnassa erilaisia satokauden tuotteita sekä paikallisuutta. Erikoisuutena muun muassa hotellin katolla sijaitsevien mehiläisten tuottamaa hunajaa.

Aamiaisella on laaja valikoima tuoreita satokauden mukaisia vihanneksia ja hedelmiä. Marjoja on saatavilla myös erilaisina vaihtoehtoina. Munakkaan asiakas voi valita halutessaan eri vaihtoehdoista ja ne valmistetaan tilauksesta yksilöllisesti. Ruokavaliovaihtoehtoja on saatavilla useita erilaisia ja varsin laajalla kattauksella tarjolla on niin gluteenitonta kuin vegaanistakin aamupalaa. Bistro Rannan aamiaisella valikoima on runsas ja kattava monine erilaisine vaihtoehtoineen erilaisista aamiaisista nauttiville. Kesällä aamiaisen voi nauttia myös ulkoterassilta.
Hinta: 26 euroa/ aamiainen

Ravintola Rannan aamupala-buffetin hedelmä- ja vihannespöytä.
Kuva: Kati Pohjanmaa

RAVINTOLA PLATS - HANASAARI

Hanasaari on hieman piilossa, myös monelle espoolaiselle. Yllätyksellisen hieno paikka, josta tulee helposti hurautettua autolla ohi tai metrolla ali. Hotelli Hanasaari ja Ravintola Plats täytyy tietää. Hanasaaren Ravintola Platsista aukeava merimaisema on upea. Kesällä pääsee vielä lähemmäksi merta - aamiaisen voi nauttia lämpimään vuodenaikaan myös ulkona terassilla. Terassilta meri aukeaa maisemana suoraan moneen suuntaan.

Ravintola Platsissa voi aistia pohjoismaisen kulttuurikeskuksen hengen. Ravintolassa kohtaavat luontaisasti pohjoismainen taide, design ja gastronomia. Platsin aamiainen korostaa monella tavalla lähiruokaa sekä skandinaavista ruokaperinnettä. Ruotsalaista perinnettä on muun muassa monipuolinen tarjoama erilaisia makeita leivonnaisia sekä Österbottens juustoa. Lähiruokatuotteena tarjolla on muun muassa Birkkalan speltistä haudutettua puuroa sekä helsinkiläisiä Kanniston leipomon perunarieskoja ja piirakoita.
Hinta: 22 euroa/ aamiainen

Pääkuva: Kati Pohjanmaa

Ravintola Platsin aamiaispöydän juustotarjoilut.
Kuva: Kati Pohjanmaa