Hyppää pääsisältöön
Jäliruuat ja lusikka kupeissa.

Kivat kesäkahvilat

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Nautiskele Espoon kesäkahviloissa

Tiesitkö, että suomalaiset ovat yksi maailman ahkerimmista kahvinjuojakansoista? Suomalaiset juovat vuodessa keskimäärin 12 kg kahvia henkilöä kohden, mikä vastaa monella useampia kuppeja päivässä! Olipa juomasi sitten kahvi, tee tai joulun juhlajuoma glögi, voit nauttia niistä ikonisissa kahviloissamme. Tässä listasta löydät muutaman kivan kahvila, joissa kelpaa nautiskella kesän aurinkoisista päivistä - ja tarvittaessa livahtaa sisällekin suojaan.

Pääkuva: Antti Rastivo

Kuvassa käsi ja lasta, jolla valmistetaan ruokaa avotulen ääressä.

Nokkalan Majakka 

Rantakahvila, jossa on ainutlaatuinen arkkitehtuuri, henkeäsalpaavat maisemat Itämerelle ja herkullisia erikoiskahveja. Nokkalan Majakka on yksi paikallisten suosikeista.

Café Mellsten

Café Mellsten on Espoon ensimmäinen rantakahvila, joten paljon sitä lähemmäksi aitoa rantatunnelmaa et pääse. Lukuisten herkkujen lisäksi kahvila on myös tunnettu varsin maistuvista pizzoistaan, jos nällä yllättää.

Haukilahden Helmi

Haukilahden Helmi on aivan Itämeren rannalla oleva kahviloiden helmi. Täältä löydät henkeäsalpaavia merimaisemia ja herkullisia katkarapuleipiä – ehdottomasti kokeilemisen arvoinen herkku Espoon rantaraitin varrella! 

Iso-Vasikkasaaren kahvila

Iso-Vasikkasaaren kahvila (facebook-linkki) on kesäkahvila vailla vertaa Isossa Vasikkasaaressa, johon pääsee kesäisin Espoon saaristoliikenteen kyydissä. Kotoisa kahvila upeassa saaristomiljöössä ihanin herkuin varusteltuna. Aukioloajat kannattaa tarkistaa kahvilan Facebook- tai Instagram-sivuilta.

Glimsin kahvila 

Jos haluat kahvisi kanssa palasen historiaa, Glimsin talomuseossa sijaitseva Glimsin kahvila on täydellinen valinta. Pieni ja vanha puutalo on kuin suoraan sadusta.

Bembölen Kahvitupa

Bembölen Kahvitupa ja yksi Espoon vanhimmista maatiloista on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Kahvila sopii sinulle, jos pidät perinteistä, historiasta ja paikallisuuden tunteesta. 

Extra: Metsäkierrokset nokipannukahveilla

Seikkailumielisille ja luontoa rakastaville vierailijoille suosittelemme Naturan Vivan ohjattuja patikointiretkiä, johon kuuluu myös nokipannukahvit. Tämä perinteinen tapa keittää kahvia on erinomainen makuelämys.