Hyppää pääsisältöön
A woman sits on a pier by a forest lake

Kestävyys

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on välttämätöntä kaikilla toimialoilla ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tutustu materiaaleihin, jotka on tuotettu erityisesti matkailualan yritysten tueksi päästövähennysten tekemisessä.

Hiilineutraalisuuden käsikirja 

Hiilineutraaliuden käsikirja matkailuyritykselle on tehty osana Carbon Neutral Experience –hanketta, jota koordinoi Novago Yrityskehitys Oy. Oppaan sisällön on tuottanut Ramboll Finland Oy. Käsikirja on julkaistu syyskuussa 2022. Opas on suunniteltu tueksi matkailuyrityksen hiilijalanjäljen laskentaan, erityisesti Visit Finlandin CO2 -laskurin avulla. Käsikirjan lopusta löytyy loki, josta löytyy julkaisun jälkeen tehdyt päivitykset. 

Lataa opas: 

Hiilineutraaliuden käsikirja matkailuyrityksille (pdf)

Energian säästövinkkejä matkailuyrityksille

Hyödynnä matkailualan yritysten tueksi toteutetut energian säästön tarkistuslistat liikkumisen-, majoituksen-, ohjelmapalveluiden- ja ravintolapalveluiden palveluihin. 
Lataa tarkistuslistat materiaalipankista

Matkailualan kompensaatiowebinaari

Monipuolinen kattaus kompensointiin matkailualalla. Järjestäjänä mm. Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hanke. 

Matkailualan kompensaatiowebinaari 3.5.2022

Webinaarin sisältö:
00:27 Avauspuheenvuoro - Jonna Pitkänen, Helsingin kaupunki  
3:40 Matkailuyrityksen kompensaatioiden lähtökohdat - Hanna-Leena Pesonen, Lapin liitto  
15:22 Hiilijalanjäljen mittaaminen osana Sustainable Travel Finland-ohjelmaa - Liisa Mäkelä, Visit Finland  
26:45 Matkailun paikalliset hiilikompensaatiomallit ja matkailijoiden näkökulmia hiilikompensaatiosta - Henna Konu, Luonnonvarakeskus  
51:50 Yritysten kokemuksia kompensaatiosta - Jukka Kaartinen, Sokos Hotels & Joonas Nurmi, Helsinki Citycopter  
1:18:53 Kompensaatiopalveluiden edustajien paneelikeskustelu - Heikki Susiluoma, Hiilipörssi; Niklas Kaskeala, Compensate & Joona Puhakka, Puuni 

BE-studio: Hiiliviisaaksi matkailuyritykseksi?

Mitä termit vähähiilisyys, hiilineutraalisuus, hiilinegatiivisuus ja hiiliviisaus oikeastaan tarkoittavat? Miksi suomalaisten matkailuyritysten kannattaa laskea hiilijalanjälki ja millaista kilpailuetua se voi liiketoimintaan tuoda? BE-studiossa kuulet käytännön esimerkkien kautta miten Hawkhill Cottage Resortin hiilijalanjälki on jakaantunut, ja millaista kilpailuetua vastuullinen toiminta heille on tuonut. Poimi ideat ja vinkit yrityksellesi ja ota askel kohti vastuullisempaa tulevaisuutta.

BE-studio: Hiiliviisaaksi matkailuyritykseksi?

Sisältö: 
0:54 Hawkhill Cottage Resort lyhyesti
1:38 Millainen on hiiliviisas yritys?
2:47 Vähähiilisyys, hiilineutraalisuus, hiilinegatiivisuus, hiiliviisaus, vastuullinen yritys- Mitä nämä termit oikeastaan tarkoittavat?
6:27 Miksi yritysten tulisi tavoitella hiilineutraalisuutta? 
13:19 Miten hiiliviisautta voidaan todentaa?
15:08 Suomalaisten yritysten merkittävimmät päästölähteet
16:13 Miten Hawkhill Cottage Resortin hiilijalanjälki on jakaantunut?
19:00 Millaista kilpailuetua Hawkhill Cottage Resort on saanut vastuullisella yritystoiminnallaan?
21:15 Business Espoo mukana rakentamassa alueen kestävää matkailua
25:45 TOP vinkit miten yritys voidaan viedä kohti hiiliviisautta

Materiaalit on tuotettu Enter Espoon "Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi" -hankkeessa, jolla tuetaan matkailualan yritysten toipumista koronapandemiasta vuosina 2021-2023. Hanke sai rahoituksensa Uudenmaan liiton ja Varsinais-Suomen liiton kautta Euroopan aluekehitysrahastosta.

Lisätietoja:

Profile picture of Karoliina Korpela

Karoliina

Korpela

Avoin ja positiivinen Karoliina on omimmillaan projektiluontoisessa työssä koko sydämellään. Tämä armoitettu hankeguru johdattelee matkailuyrityksiä kehittymään hiiliviisaalla vastuullisuuspolulla. Itsenäisen työn vastapainoksi lähiluonnon upeista aarteista nauttiva perheihminen ulkoilee lastensa kanssa samoillen ja kallioilla kiipeillen sekä kaupunkiveneillen.