Hyppää pääsisältöön

Tämä sivu löytyy kielillä:

Kalevalan Taikaa

Jaa

Tule Wäinölään, missä mennyt aika ja Kalevalan tarinat heräävät eloon. Kuuntele lauluja ja tarinoita kansalliseepoksestamme, tutustu maailman luomismyyttiin, karhumytologiaan, Sammon taontaan ja Kalevalan päähenkilöihin, jotka pystyvät yliluonnollisiin tekoihin. Kansanmuusikko esittää lauluja ja tarinoita Kalevalasta sekä soittaa perinnesoittimia mm. kanteletta ja pärrää.

ELIAS LÖNNROOT
Kalevalan kokosi Elias Lönnrot, se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1835 ja toisen kerran 1849. Lönnrot keräsi Kalevalan tarinat runonlaulajilta. Ennen kirjoitustaitoa nämä tarinat siirtyivät suullisena perintönä sukupolvelta toiselle. ”Lyökämme käsi kätehen, Sormet sormien lomahan, Lauloaksemme hyviä, Parahia pannaksemme.”

NUUKSION WÄINÖLÄ
Kalevala-eepos kertoo kylästä nimeltä Kalevala, missä asuu mm. Kalevalan suurin sankari Väinämöinen, jonka myötä kylää kutsutaan myös Väinöläksi. Nuuksion Wäinölän hirsitupa on rakennettu rautakauden tapaan käsinveistetystä hirrestä, sen suuri tulisija tuo tunnelmaa sekä lämpöä ja palvelee ruuanlaitossa. Taljoilla ja ryijyillä peitetyille penkeille neljän pitkän pöydän ääreen mahtuu 40 henkilöä.

ESTEETÖN
Wäinölä on esteetön tila ja kaikki kulkevat sisään samaa ramppia pitkin. Wäinölän pihapiirissä on 3 kuivakäymälää, joista yksi esteetön. Wäinölän pihapiirissä olevilla nuotiopaikoilla on tilaa ja koko ohjelma toteutetaan hyvällä säällä ulkona.

Tuotetiedot

Saatavana kielillä
englanti,
suomi
Esteettömyys
Tuote on esteetön
Hinta
85 €
henkilö
Kesto
3
tuntia
Sustainable Travel Finland -merkki
*Tarkista hinta- ja saatavuustiedot palveluntarjoajan verkkosivuilta tai verkkokaupasta.
Kalevalan Taikaa
Palveluntarjoaja
Nuuksion Taika
Saatavuus
Tam
Hel
Maa
Huh
Tou
Kes
Hei
Elo
Syy
Lok
Mar
Jou
Aukioloajat
Ma
09:00-17:00
Ti
09:00-17:00
Ke
09:00-17:00
To
09:00-17:00
Pe
09:00-17:00
La
09:00-17:00
Su
09:00-17:00