Hyppää pääsisältöön
Gumbole Golfin klubirakennus ulkoapäin.

Espoo Golf - Gumböle

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Espoo Golfin Gumböle golf 

Vuonna 1991 perustettu seura toimii Gumbölen kartanon pohjoispuolella myllärin niityllä ja sitä ympäröivässä maastossa. 

Espoo Golfin Gumböle Golf on vuonna 1991 perustettu golfyhteisö, joka sai alkunsa Espoon Golfseuran laajennushankkeesta. Ajatuksena oli aikoinaan tehdä EGS:n kylkeen uudet yhdeksän reikää, joiden suunnittelijaksi valittiin kokenut Kosti Kuronen. 

Gumbölen kehittyminen onkin varsinainen evoluutiotarina, joka kasvoi alkuun vain rangesta ensin 6-reikäiseksi par-3 kentäksi, siitä sitten täysimittaiseksi 9-reikäiseksi ja vihdoin 2009 täysmittaiseksi 18-reikäiseksi kehittyen. Alunperin suunnitellusta kentästä jäi 3 reikää kokonaan rakentamatta ja siinä piilee syy siihen, että nykyinen takaysi on tehty niin tiiviiksi ja sen par-luku on 34, kokonaisuuden parin ollessa 70. 

Mutta pituuden puute ei ole haitannut klubipelaajia, jotka ovat ottaneet kentän omakseen. Gumböle onkin yksi pääkaupunkiseudun suosituimmista golfkentistä n. 30 000 vuosittaisella kierrosmäärällään. Kenttä on varsin suosittu golfia aloittelevien, mutta myös sitä vakavasti harrastavien pelioikeuspelaajienkin keskuudessa. 

Osakekenttänä se on myös yksi Suomen suosituimpia Kultakorttikenttiä, ennen kaikkea nopean pelattavuutensa ja sijaintinsa vuoksi. Gumböle on myös osa PLAY 63-kokonaisuutta, jossa pelaaja voi valita pienellä lisähinnalla myös EGS:n ja Kurkin pelioikeuden. Gumbölellä on vanhasta historiastaan johtuen myös Hillside Golfin, Nurmijärven ja Espoon Ringsiden pelioikeuksia osakkaittensa, jäsentensä ja heidän vieraittensa käytössä.

Pelaajalle joka ei Gumböleä ole koskaan kiertänyt, kenttä saattaa olla positiivinen yllätys ja ehdottomasti käymisen arvoinen kokemus. Klubitalo on pieni ja viihtyisä - aurinkoinen terassi houkuttelee jäämään myös kierroksen jälkeen. 

Teksti: Fore! Golf Media 07/2018 

Yhteystiedot:

Gumbölentie 20, 02770 Espoo 
gg@espoogolf.fi 
Puh: +358 600 418 841. 

https://espoogolf.fi/