Hyppää pääsisältöön
Ilmakuvaa talvisesta metsämaisemasta.

Mäenlaskupaikat Espoossa

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Mäenlasku- ja laskettelupaikat Espoossa ja lähialueilla 

Olitpa sitten liikkeellä pulkalla tai laskettelusuksilla, Espoosta ja sen lähialueilta löytyy paljon kivoja pulkkamäkiä sekä muutamia laskettelupaikkoja! Teimme listauksen suosituimmista mäenlaskupaikoista ympäri kaupunkia. 

Nainen takaapäin kuvattuna istumassa mäen harjalla nuotion ääressä.
Kuva: Kathrin Deter

Pulkkamäet

Olarin ruduksen mäki: 

Erinomainen koko perheen pulkkamäki Olarin koulun läheisyydessä. Pulkkamäen lähistöltä löytyvät myös hiihtolatu, koirapuisto sekä Olarin Tennishalli. Pääsy pulkkamäkeen Ylismäentien tai Olarinniityn tien varrelta. Kattavat palvelut löytyvät noin 1,2 km päässä Olarin Ostarilta.

Matinlahden puiston/ rantapuiston mäki ("Matinkylän jätemäki"): 

Matinlahden koulun lähettyvillä Rantaharju-kadun lähistöllä. Ruokakauppoja ja Iso Omena löytyvät 750 km - 1,5 km päästä. Pulkkamäen lähistöltä löytyvät myös leikkipuisto ja koirapuisto. Merenrantaan on matkaa kävellen 750 m. 

Westend: 

Suosittu pulkkamäki vanhassa laskettelumäessä, jonka yhteydessä Westendin kuntoportaat. "Westendin alpit" sijaitsee Westendinkadun varrella ja lähin parkkipaikka lähistöllä Westendinpuiston koulun pihassa. 800 m päässä löytyy K-market Sorsakivi. 
 

Kahdesta kuvasta koottu kollaasi, jossa lapset ovat erilaisissa mäissä iltatunnelmassa.
Kuvat: Hanna Saari

Oittaan ulkoilukeskus:

Monipuolisesti tekemistä ja talviaktiviteetteja tarjoava Oittaan ulkoilualue sijaitsee Bodomjärven eteläpäässä osoitteessa Kunnarlantie 33-39. Oittaan ulkoilualueen yhteydessä löytyvät pulkkamäki, hiihtolatu, luontopolku sekä grillikatoksia. Oittaalle pääsee kätevästi julkisilla ja alueella on myös runsaasti parkkitilaa.

Oittaan ravintola palvelee talvikaudella ma-su klo 10–17 ja buffet on tarjolla ma-su klo 11–15. Ravintolassa lisäksi tarjolla pientä suolaista ja makeaa syötävää, kuumia juomia, virvokkeita sekä jäätelöä. Välinevuokraamo Hiihto Center toimii ravintolan kanssa samassa rakennuksessa. Ulkoilukeskuksen alueella lisäksi muutamia bajamajoja.

Espoonlahden ”tallinmäki”:

Mäki sijaitsee Espoonlahden hevostallia vastapäätä. Alepa ja kauppakeskus Pikkulaiva löytyvät noin. 1,4 km päässä.

Espoon keskus (Glimsin lähistöllä):

Mäki sijaitsee talomuseo Glimsin viereisen pellon toisella laidalla. Lähistöllä sijaitseva Bembölen kahvitupa tarjoaa päivittäin syötävää ja juotavaa. 

Huom! Pulkkamäet eivät ole kaupungin ylläpitämiä kohteita. Muistathan, että laskeminen pulkkamäissä tapahtuu aina omalla vastuulla.
 

Nainen ja laskettelunopettaja laskettelurinteen huipulla.
Kuva: Kathrin Deter

Laskettelupaikat Espoossa ja lähialueilla

Peuramaa Ski

Peuramaa on koko perheen laskettelukeskus Kirkkonummella. Laskettelukeskuksessa on myös hiihtokoulu. Peuramaalla on 13 rinnettä ja muun muassa mattohissi lapsille ja aloittelijoille. Keskuksessa on hiihtokoulu, vuokraamo, suksi- ja lautahuolto sekä rinneravintola.

Serena Ski 

Koko perheen laskettelukeskuksesta löytyy rinteet niin aloittelijoille kuin kokeneemmille. Street -rinteistä löytyy sopivan tasoisia haasteita niin huipuille kuin myös aloitteleville temppulaskijoille. Laskettelukeskusessa on myös hiihtokoulu. Serena Skin viihtyisä Ice Café palvelee rinteiden aukiolon mukaisesti. Saatavana on niin kylmää kuin kuumaakin juotavaa, ruoka-annoksia sekä suolaista ja makeaa. 

Solvalla Swinghill 

Swinghill on koko perheen laskettelukeskus, josta löytyy eri ikäisille ja tasoisille laskettelijoille rinteitä. Hiihtokoulusta saa opastusta hiihtoon, lasketteluun, lumilautailuun ja telemarkiin. Rinteen puolessa välissä sijaitsevasta kahvilasta löytyy syötävää ja juotavaa isoon ja pieneen nälkään.

Vihti Ski Center

Vihti Ski Center tarjoaa monipuolisen rinnevalikoiman. Rinteitä löytyy sekä aloittelijoille että kokeneille laskettelijoille. Hiihtokoulusta saa opastusta kaikenikäiset laskettelijat. Vihti Ski:ssä palvelee neljä eri ravintolaa. 

Kauniainen-Granibacken

Granibackeniin on hyvät kulkuyhteydet niin Helsingistä, Espoosta kuin Vantaaltakin. Rinteet sopivat parhaiten nuorille ja aloitteleville laskettelijoille, mutta myös muille vauhtihirmuille löytyy haastetta. Lumetettuja rinteitä on kolme ja keskuksessa toimii Werneri-hiihtokoulu. Keskuksesta löytyy myös suksi- ja lautahuolto sekä vuokraamo ja kahvio.

Huom! Katso rinteiden ajankohtaiset kuntotiedot ja aukiolo keskusten omilta sivuilta.

 

Pääkuva: Natura Viva