Hyppää pääsisältöön
Seaside view to local Café

Espoon Rantaraitti

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Espoon Rantaraitti - liikkujan paratiisi

Espoon Rantaraitti on ainutkertainen kevyen liikenteen virkistys- ja ulkoilureitti, joka tarjoaa merellistä tunnelmaa ja kivaa tekemistä ympäri vuoden. 

Espoon merenrantaraitti mahdollistaa liikkumisen ja virkistäytymisen merellisessä ympäristössä. Yli neljäkymmentä kilometriä pitkän Rantaraitin varrella on satakunta kiinnostavaa kohdetta, jotka kertovat Espoon luonnosta, kulttuurihistoriasta ja rakennuskannasta sekä jo unohtuneita anekdootteja menneestä rannikkoelämästä.

VARAA JA SUUNNITTELE

Matkapakettien kauppapaikka Travel Plannerissä voit suunnitella, räätälöidä ja ostaa mieleisesi pakettimatkan merellisiin tunnelmiin Espooseen ja Kirkkonummella. Yksittäisten elämysten kauppapaikka Bookingpointista voit ostaa yksittäisiä elämyksiä useisiin merellisiin palveluihin ja tuotteisiin. 

Uimavesien laatu

Tarkista uimavesien laatu Uimarantavesivalvonnan sivuilta:

Pienet uimarannat

Katso myös pienemmät meri- ja järviuimarannat, joissa ei ole valvontaa:

RANTARAITTI MOBIILISTI

Kohteiden seuraaminen perustuu matkapuhelimen GPS-ominaisuuteen eli etenemistä voi seurata puhelimesta pitkin matkaa. Rantaraitin kohteet eli solmukohdat (Points of Interest, POI) on merkitty selkeästi. Kun kohdetta lähestyy kävellen tai pyöräillen, solmukohdassa oleva tieto ja kuvitus aukeavat painamalla POI-merkkiä. Palvelussa on erikseen merkittyinä Rantaraitin pyöräiltävä reitti, Espoon rantamaratonreitit ja Villa Elfvikin esteetön luontopolku sekä lisäksi Rantaraitin lähellä olevat linja-autopysäkit ajantasaisine aikataululinkkeineen. Palvelu on maksuton käyttäjilleen, ja se on ladattavissa osoitteesta: https://app.citynomadi.com/. Älypuhelimiin sovelluksen voi ladata app storesta tai play kaupasta.

RANTARAITILTA SAARISTOON

Espoon useista satamista on mahdollisuus kesäaikaan hypätä saaristoveneiden kyytiin ja lähteä viettämään kesäpäivää virkistys- ja ulkoilusaarille. Viidelle Espoon saarista pääsee reittiveneiden kyydissä. Osalla saarista on mahdollisuus myös viipyä yön yli telttailen. Kesällä 2022 lanseerattu uusi reittivenelinja on suunnattu erityisesti pyöräilijöille, joka mahdollistaa siirtymisen reittiveneen kyydissä satamasta toiseen ja taittaa toinen osuus retkestä pyöräillen.