Hyppää pääsisältöön
Mies meloo kajakilla lähellä rantaa Espoon Rantaraitin tuntumassa.

Espoon Rantaraitti

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Espoon Rantaraitti - liikkujan paratiisi

Espoon Rantaraitti on ainutkertainen kevyen liikenteen virkistys- ja ulkoilureitti, joka tarjoaa merellistä tunnelmaa ja kivaa tekemistä ympäri vuoden. 

Espoon merenrantaraitti mahdollistaa liikkumisen ja virkistäytymisen merellisessä ympäristössä. Yli neljäkymmentä kilometriä pitkän Rantaraitin varrella on satakunta kiinnostavaa kohdetta, jotka kertovat Espoon luonnosta, kulttuurihistoriasta ja rakennuskannasta sekä jo unohtuneita anekdootteja menneestä rannikkoelämästä. 

Espoon Rantaraitti kiemurtelee meren äärellä Laajalahdesta Kivenlahteen, ja jopa Saunalahteen asti. Merellinen Espoo ilahduttaa ja palvelee ympäri vuoden. Syksyisin rannat tarjoavat muun muassa upeita pyöräilyreittejä ja talvinen merimaisema hurmaa jo itsessään - innokkaimmille jopa kajakin kyydistä käsin.

VARAA JA SUUNNITTELE

Elämysten kauppapaikka Bookingpointista voit ostaa yksittäisiä elämyksiä useisiin merellisiin palveluihin ja tuotteisiin. 

Pääkuva: Mika Viitanen

Uimavesien laatu

Tarkista uimavesien laatu Uimarantavesivalvonnan sivuilta:

Pienet uimarannat

Katso myös pienemmät meri- ja järviuimarannat, joissa ei ole valvontaa:

Ilmakuvaa Espoon Rantaraitilta uimarantamaisemassa.
Kuva: Mika Viitanen

RANTARAITILTA SAARISTOON

Espoon useista satamista on mahdollisuus kesäaikaan hypätä saaristoveneiden kyytiin ja lähteä viettämään kesäpäivää virkistys- ja ulkoilusaarille. Viidelle Espoon saarista pääsee reittiveneiden kyydissä. Osalla saarista on mahdollisuus myös viipyä yön yli telttailen. Kesällä 2022 lanseerattu uusi reittivenelinja on suunnattu erityisesti pyöräilijöille, joka mahdollistaa siirtymisen reittiveneen kyydissä satamasta toiseen ja taittaa toinen osuus retkestä pyöräillen.

Ihminen seisoo kivellä upeassa iltatunnelmassa meren äärellä.
Kuva: Sami Takarautio

RANTARAITTI MOBIILISTI

Kohteiden seuraaminen perustuu matkapuhelimen GPS-ominaisuuteen eli etenemistä voi seurata puhelimesta pitkin matkaa. Rantaraitin kohteet eli solmukohdat (Points of Interest, POI) on merkitty selkeästi. Kun kohdetta lähestyy kävellen tai pyöräillen, solmukohdassa oleva tieto ja kuvitus aukeavat painamalla POI-merkkiä. Palvelussa on erikseen merkittyinä Rantaraitin pyöräiltävä reitti, Espoon rantamaratonreitit ja Villa Elfvikin esteetön luontopolku sekä lisäksi Rantaraitin lähellä olevat linja-autopysäkit ajantasaisine aikataululinkkeineen. Palvelu on maksuton käyttäjilleen, ja se on ladattavissa osoitteesta: https://app.citynomadi.com/. Älypuhelimiin sovelluksen voi ladata app storesta tai play kaupasta.