Hyppää pääsisältöön
Oittaa beach

Oittaan ulkoilualue

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Oittaan ulkoilualue

Bodomjärven eteläpäässä sijaitseva Oittaan ulkoilualue tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja tekemistä ympäri vuoden. Järven ranta toimii kesäisin yhtenä Espoon suosituimpana uimarantana. Valvotulta rannalta löydät suihkut, pukukopit sekä beachvolleykentän. Oittaan uutuus on 18-väyläinen, maisemaan sovitettu Seikkailuminigolfrata, jonka yhdellä väylällä voit pelata muun muassa pienoiskokoisella Oittaan uimarannalla. 

Talvisin järveen voi pulahtaa avantoon ja suunnata lämmittelemään Oittaan kivinavetan saunaan. Oittaalla toimii avantouintiseura Oittaan Uppo-Nallet. Avanto-olosuhteita ylläpitää Espoon liikuntatoimi ja alueen ravintola vastaa saunoista. Rannan lämpimät uimakopit ovat avantouintiseuran jäsenten käytettävissä 24/7. 

Ulkoilualueen 4,4 kilometrin pituinen rata palvelee kuntoilijoita kesäisin lenkkipolkuna ja talvisin hiihtolatuna. Ulkoilukeskuksen lähettyviltä lähtee myös n. 2 kilometrin pituinen luontopolku. Suunnistajille on Oittaan alueen maastossa kiintorastisto. 

Uimavesien ja latujen tilannetta voit seurata ulkoliikunta.fi-palvelusta.

Alueen palvelut 

Ulkoilukeskus ja luonto ovat meitä kaikkia varten - tervetuloa nauttimaan yhdessäolosta ulkona! 

Ravintola Oittaa ja sauna 

Ulkoilukeskuksen Ravintola Oittaa valmistaa maistuvan ja runsaan Oittaan Buffetin kaikkina ravintolan aukiolopäivinä. Menu on suunniteltu niin, että se maistuu perheen pienimmillekin. Buffet on tarjolla ravintolan aukiolopäivinä klo 11–15.00.  

Ravintolassa on lisäksi tarjolla pientä suolaista ja makeaa syötävää, kuumia juomia, virvokkeita sekä jäätelöä. Ravintola Oittaalla on myös iso oma terassi, missä pääsee nauttimaan ravintolan antimia ulkosalla. 

Oittaalla pääsee nauttimaan talvikaudella saunan löylyistä ja virkistävästä avannosta. Kesällä saunat lämpiävät viikonloppuisin. Voit seurata saunojen tilannetta ravintolan sivuilta, aukioloaika osiosta. 

Ravintolan yhteystiedot: 

Välinevuokraamo 

Ravintolan kanssa samassa rakennuksessa toimii Hiihto Centerin välinevuokraamo talvikaudella. Kesäkaudella vuokravälineitä vuokrataan Ulkoilukeskuksen kahvilasta tai rannan vuokraamosta, josta voit vuokrata SUP-laudat, kanootit, soutuveneen, fatbike-maastopyörät, lasten pyörät ja frisbeegolfkiekot. 

Muut Bodominjärven ja lähialueen palvelut 

Oittaan Angry Birds -leikkipuisto 

Espoon toinen julkinen Angry Birds -leikkipuisto on valmistunut Oittaan ulkoilualueelle Bodominjärven rannalla. Leikkipuisto on kaikille avoin ja maksuton. Leikkipuiston ytimenä toimii merirosvolaiva ”Oittaan Helmi”, jonka kapteenina seilaa King Pig -possu. Possut havittelevat ryöstävänsä lintujen munia laivaansa. Puiston toisessa päässä sijaitsee pienten lasten aidattu alue, ”Linnake”, jossa vihaiset linnut vartioivat muniaan. Sinne on piilotettu kultamunia, Golden Eggs, joita halukkaat voivat etsiä leikkivälineistä. 

Oittaan luontopolku 

Oittaan 1,5 kilometrin pituinen luontopolku on kiva rengasreitti, joka kulkee Oittaan purolaakson luonnonsuojelualueen lähellä Oittaan ulkoilukeskusta. Tämä polku soveltuu hyvin kuljettavaksi lasten kanssa ja on helppo yhdistää muihin Oittaan ulkoilualueelta löytyviin palveluihin. Luontopolku kiertelee metsämaastossa, mutta Bodomjärven rantametsä ja tervaleppäkorpi tuovat vaihtelua reittiin. 

Luontopolku lähtee Oittaan kartanon päärakennuksen läheltä. Luontopolun varrella on myös luonnosta kertovia opastauluja ja se on merkitty, keltaisin merkein. Reitti on helppokulkuinen, mutta loppupäässä on rakennettu portaat kalliorinteeseen.  

Tutustu Oittaan luontopolkuun Outdoor Familyn blogista ja Retkipaikan sivuilta. 

Pääkuva: Antti Kangassalo