Hyppää pääsisältöön
Espoon tuomiokirkon ympäristö upeissa ruskan väreissä.

Päiväretket

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Päiväretkellä Espoossa 

Olipa sinulla aikaa pari tuntia tai koko päivä, Espoosta löytyy tekemistä läpi vuoden. Retkeile luonnossa tai piipahda taidenäyttelyssä – nauti kesäisestä saaristosta tai talvisesta Nuuksiosta. Tutustu myös Espoon lähialueisiin Kauniaisiin, Kirkkonummeen ja Vihtiin.

Vinkit Espoo päivään 

Pari tuntia Espoossa: 

Vieraile Näyttelykeskus WeeGeellä Tapiolassa. WeeGeeltä löydät Espoon kaupunginmuseo KAMUn ja Espoon Modernin Taiteen Museo EMMAn, museokaupan ja kahvila-ravintolan sekä kesäisin myös Futuro-talon. WeeGeen pihapiirin uudisrakennukseen avautuivat keväällä 2022 myös Museo Leikki ja Kello- ja korumuseo Kruunu. WeeGeelle pääset näppärästi metrolla. 

Puoli päivää Espoossa: 

Suuntaan Nuuksion kansallispuiston portilla sijaitsevaan Suomen luontokeskus Haltiaan, tutustua näyttelyihin ja, mikäli aikaa jää, kierrä jokin lähellä olevista luontopoluista. Aivan Haltian pihapiiristä lähtee kolme rengasreittiä: Päivättärenpolku (1,4 km), Maahisenkierros (2 km) ja Punaisen sulan salaisuus (200 m). 

Kuva Haltian näyttelystä hämärässä valaistuksessa, jossa seinällä näkyy hirven ja muiden eläinten profiileja.
Kuva: Suomen luontokeskus Haltia

Kesäpäivä Espoossa: 

Lähde reittiveneellä saaristoon tai samoile Nuuksion kansallispuistossa ja vieraile Nuuksion poropuistossa. Tai nauti ensin taiteesta EMMAssa tai Gallen-Kallelan Museossa ja nouse sitten latvuksiin Seikkailupuisto Huipussa. Vesiaktiviteettien ja -urheilun ystävien kannattaa suunnata puolestaan Keilaniemessä sijaitsevaan Vesiurheilukeskus Laguuniin.  

Talvipäivä Espoossa: 

Lumikenkäile Nuuksiossa, hiihdä Oittaalla, luistele Tapiolan Jääpuutarhassa tai suuntaa museoiden lämpöön.  

Varaa yksittäinen aktiviteetti, elämys tai vuokravälineet 

Espoon päiväretken aktiviteetit, lipputuotteet ja erilaiset vuokravälineet varaat kätevästi Bookingpoint kautta. Varattavissa on erityisesti Espoon saariston ja Nuuksion kansallispuiston palvelut, Bookingpoint auttaa myös vertailemaan eri palveluntarjoajien saatavuutta ja hintoja. 

Bookingpoint

Pääkuva: Mika Viitanen