Hyppää pääsisältöön
Morsian valkoisessa puvussaan hääkimppua pidellen.

Tämä sivu löytyy kielillä:

Talven ihmemaa – missä järjestää taianomaiset talvihäät Espoossa?

Jaa

Monesti ajatellaan, että häät olisi parasta järjestää kesäisin. Muutkin vuodenajat ovat kuitenkin mahdollisuuksia täynnä, erityisesti talvi upeine lumimaisemineen! Talvisin on usein helpompi löytää mieleisestä juhlatilasta ja hintalappukin saattaa olla pienempi kuin kesän kuumimpaan sesonkiaikaan. 

Mutta missä järjestää ikimuistoiset talvihäät Espoossa? Luonnon ympäröimät juhlatailat näyttävät erityisesti talvella upeilta, jolloin lumipeite on säilynyt kauniin koskemattomana pakkasen keskellä. Keräsimme Venuulla yhteen taianomaisia juhlatiloja Espoosta, joissa talvihäät ovat parhaimmillaan! Kurkkaa ne tästä:
 

Morsian valkoisessa puvussaan hääkimppua pidellen.
Kuva: Natasha Fernandez / Venuu

Koiviston Huvila

Hurmaava Koiviston Huvila sijaitsee Nuuksion Sahajärven rannalla! Koko huvila pihapiireineen ja rantasaunoineen ovat täysin restauroitu, kuitenkin alkuperäistä tunnelmaa ja historiaa kunnioittaen. Se on täydellinen valinta pienemmän porukan häihin: valoa tulviva pääsali istuttaa pitkien pöytien ympärille 24 henkeä. Myös muut huvilan tilat sekä kaksi rantasaunaa ovat juhlijoiden käytössä hääjuhlan ajan. Kuten kuvastakin näkee, huvila näyttää upealta paksun lumipeitteen ympäröimänä!

Kapasiteetti istuen: 24

Omat juomat / omat ruoat sallittu: Ei / Ei

Tutustu lisää Koiviston Huvilaan

Koiviston huvila kuvattuna ulkoapäin talvipäivänä aukeassa metsä- ja luontomaisemassa.
Kuva: Koiviston Huvila / Venuu

Bodomin kartano

Upeiden järvimaisemien sekä kahden golfkentän ympäröimä Bodomin Kartano tarjoaa ikimuistoisen miljöön talvihäille! Talviaikaan kartano ei ole golfkenttien vieraiden käytössä, joten sopivan juhlapäivän löytäminen käy kesää helpommin. Maisemien lisäksi vieraat hurmaa kartanon upeat, historiaa henkivät sisätilat! Tyylikäs kartano jakautuu useampaan saliin, joita voi yhdistellä väliovin hääjuhlan tarpeen mukaan. Suurimpaan juhlasaliin, Ester-saliin, mahtuu istuen 44 henkeä. 

Kapasiteetti istuen: 120

Omat juomat / omat ruoat sallittu: Ei / Ei 

Tutustu lisää Bodomin Kartanoon
 

Bodomin kartano ulkoapäin kuvattuna talvisessa maisemassa.
Kuva: Bodomin kartano/ Venuu

luontokeskus Haltia/ ravintolasali

Mikäpä sen osuvampi paikka olla luonnon helmassa kuin Nuuksion kansallispuistossa! Upean, suomalaisen metsän ja järvimaisemien ympäröimä Luontokeskus Haltia kätkee sisäänsä tilavan ravintolasalin, joka on vuokrattavissa hääjuhliin. Lattiasta kattoon ylettyvän lasiseinän läpi tulvii runsaasti luonnonvaloa, myös pimeämpinä vuodenaikoina. Ikkunoista aukeaa myös  henkeäsalpaavat maisemat Pitkäjärvelle ravintolan terassin yli. Suuressa ravintolasalissa mahtuu juhlimaan jopa 180 henkeä!

Kapasiteetti istuen: 180

Omat juomat / omat ruoat sallittu: Ei / Ei 

Tutustu lisää Luontokeskus Haltiaan
 

Ravintola Haltian ravintolasali korsteltuna kauniilla hääkattauksella.
Kuva: Restaurant Haltia / Venuu

Villa Frosterus / huvila

Hurmaavan kaunis Villa Frosterus Espoon Soukanniemessä on oiva valinta talvihäihin! Monesta suunnasta upeaa huvilaa kiertävä merenranta luo miljööseen ihanan saaristotunnelman! Viihtyisä pihapiiri ympäröivine luontoineen luo häihin taianomaisen tunnelman. Parhaimmillaan tilassa voi juhlia jopa 70 henkeä, mutta istuviin tilaisuuksiin sopii mukavasti 40 häävierasta. Mikäli tiedossa on rennommat häät, voi Villa Frosteruksen rantasaunan myös vuokrata oman porukan käyttöön! 

Kapasiteetti istuen: 40

Omat juomat / omat ruoat sallittu: Kyllä / Kyllä 

Tutustu lisää Villa Frosterukseen
 

Sisäkuvaa kodikkaasta ja kauniista Villa Frosteruksesta näyttäen suuret ikkunat ja pöytiä.
Kuva: Villa Frosterus / Venuu

ravintola Haikaranpesä

Nouse korkealle Espoon kattojen ylle ikonisessa Ravintola Haikaranpesässä! Vanhassa vesitornissa sijaitseva juhlatila tarjoaa taatusti uniikit puitteet häihin – upeat talvimaisemat näkyvät tornista hyvällä säällä jopa Tallinnaan saakka. Tilausravintolan puitteet tarjoavat ruokailun lisäksi tilaa tanssilattialle, jossa ilta voi jatkua häävalssin merkeissä. Tila hinnoitellaan myyntitakuulla, jonka täyttyessä erillistä tilavuokraa ei peritä!

Kapasiteetti istuen: 100

Omat juomat / omat ruoat sallittu: Ei / Ei 

Tutustu lisää Ravintola Haikaranpesään
 

Ilmakuva Haukilahden vesitornissa sijaitsevasta Ravintola Haikaranpesästä.
Kuva: Restaurant Haikaranpesä / Venuu

Espoon Kartano

Upeaa kartanotunnelmaa omassa rauhassa, mutta lähellä kaikkea! Jo 1700-luvun lopulla rakennettu kartano on jo pitkään toiminut erilaisten juhlien pitopaikkana ja tila taipuukin loistavasti myös häihin. Juhlatilan henkilökunta pyörittää kartanoa yli 15 vuoden kokemuksella, joten osaamista, apua ja vinkkejä hääjärjestelyihin on helposti saatavilla. Kartanon alakerrasta löytyy myös pienempi holvikaarihuone, joka sopii mainiosti pieniin, 20  hengen tilaisuuksiin.

Kapasiteetti istuen: 120

Omat juomat / omat ruoat sallittu: Kyllä / Kyllä

Tutustu lisää Espoon Kartanoon
 

Espoon kartanon kaunis juhlasali pöydät katettuina.
Kuva: Espoon Kartanu / Venuu

Lisää ideoita juhlatiloihin Espoossa löydät Venuusta


Onko tila jo varattuna, mutta catering, hääbändi tai kuvaaja vielä puuttuu? Nekin löydät osoitteessa Venuu.fi
 

Pääkuva: Pexels – Natasha Fernandez