Hyppää pääsisältöön

Tämä sivu löytyy kielillä:

Wäinölän Kalevalapidot

Jaa

Tule mukaan perinteisiin Kalevalapitoihin, nauti kolmen ruokalajin ateria ja tutustu esivanhempiemme lauluihin ja tarinoihin. Vietä tuokio Wäinölän nuotiopaikalla, nauti yrttijuoma ja tunnelmoi tulen äärellä.

Astu sisään Wäinölän hirsitupaan ja sukella Kalevalan, Suomen kansalliseepoksen tarinoihin. Oppaana ovat metsän kuningas Tapio sekä metsän emäntä Mielikki, jotka kertovat tarinoita Kalevalasta, laulavat ja soittavat perinnesoittimia, mm. kannelta. Katso Kalevalapitojen video ja tule mukaan Wäinölän tunnelmaan!

Kalevalapidoissa kuulet tarinoita kansalliseepoksestamme, tutustut maailman luomismyyttiin, Sammon taontaan ja Kalevalan päähenkilöihin: tietäjä Väinämöiseen, nuoreen Joukahaiseen ja hänen Aino-sisareensa, komeaan Lemminkäiseen ja hänen äitiinsä, seppä Ilmariseen sekä Louheen, Pohjolan emäntään.

Kalevala kertoo rakkaudesta ja uskollisuudesta, kateudesta ja mustasukkaisuudesta. Se kertoo ajasta, jolloin ihminen eli luonnon armoilla ja uskoi luonnonvoimiin. Kalevalan kokosi vuonna 1835 Elias Lönnrot, joka keräsi tarinat runonlaulajilta. ”Lyökämme käsi kätehen, Sormet sormien lomahan, Lauloaksemme hyviä, Parahia pannaksemme.”

MENU:
- Samettinen metsäsienikeitto, Nuuksionleipää ja Lemmenvoita.
- Lämmin savukala, paahdetut perunat ja porkkanat, hölskykurkut ja yrttikastike.
- Mustikkakukko ja kermavaahto, kahvi/tee.

Wäinölä on esteetön ja pihapiirissä on 3 kuivakäymälää, joista yksi esteetön. Wäinölässä on tilaa 40 henkilölle ja se on auki ympäri vuoden. Meillä ei ole anniskeluoikeuksia, joten voit tuoda oman juomat mukana.Kalevalapitojen minimilaskutus on 12 hlöä, varaa pidot myyntipalvelumme kautta info@nuuksiontaika.fi.  

Tuotetiedot

Saatavana kielillä
suomi,
englanti
Esteettömyys
Tuote on esteetön
Hinta
185 €
henkilö
Kesto
3
tuntia
Sustainable Travel Finland -merkki
*Tarkista hinta- ja saatavuustiedot palveluntarjoajan verkkosivuilta tai verkkokaupasta.
Wäinölän Kalevalapidot
Palveluntarjoaja
Nuuksion Taika
Saatavuus
Tam
Hel
Maa
Huh
Tou
Kes
Hei
Elo
Syy
Lok
Mar
Jou
Aukioloajat
Ma
09:00-17:00
Ti
09:00-17:00
Ke
09:00-17:00
To
09:00-17:00
Pe
09:00-17:00
La
09:00-17:00
Su
09:00-17:00