Hyppää pääsisältöön
Mies istuu penkillä metsäisen järven rannalla kaksi fatbike-pyörää edessään.

Nuuksio TOP30

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Nuuksion TOP30-kohteet seuraajien suosittelemana

Me kysyimme, te vastasitte - suuri kiitos! Nuuksion kansallispuisto on tänä vuonna virkeä kolmekymppinen, ja me etsimme seuraajiemme avustuksella Nuuksion kolmeakymmentä suosikkikohdetta, Nuuksion ikävuosien verran. Ja niitähän löytyi!

Vastauksissa korostui Nuuksion monipuolisuus ja ympärivuotisuus. Oli sitten kyse hyvin hoidetuista merkityistä reiteistä tai merkkaamattomista poluista - aktiviteeteista tai palveluista. Te tiesitte, että Nuuksio toimii sekä päiväretkellä että yön yli, ja että siellä voi samoilla, uida, kokea luonnon, löytää metsän energian, keksiä tarinoita ja vaikka rakastua. (Toim. huom kohta 7: Parhaat sieniapajat jäivät odotetusti paljastamatta, mutta niitä on Nuuksiossa useita...) Tiesithän muuten, että Nuuksioon pääsee myös julkisella liikenteellä.

Pääkuva: Mika Viitanen

Nainen silittää ja ruokkii poroa talvimaisemassa.
Kuva: Kathrin Deter

Nuuksion TOP30-kohteet aakkosjärjestyksessä

Bonus eli luontokokemuksen vaikutus koko elämän ajalle ja jälkipolville yhden seuraajan sanoin: "Paikka, jossa rakkaus luontoon on syntynyt. Vanhemmat ovat aikanaan vieneet kaupungista luontoon, ja on syntynyt elinikäinen rakkaus, jota jakaa edelleen omille lapsilleen."

Toimituksen lisämaininta: Nuuksion Junior Ranger -toiminta 11-13 -vuotiaille nuorille

Juuri paistettuja lettuja karpaloilla ja kinuskikastikkeella puulankun päällä järven rannassa.
Kuva: Mika Viitanen
Nainen istuu sähköpyörätuolissa katsomassa Hatian näyttelyn panoraamaseinää.
Kuva: Sanna Kalmari

Katso lisäksi