Hyppää pääsisältöön

Tervetuloa Espooseen!


Espoo on luonnon, elämysten ja innovaatioiden kaupunki - Suomen toiseksi suurin kaupunki ja kuin Suomi pienoiskoossa.

Espoossa olet luontoelämyksien äärellä ja kuitenkin aivan Helsingin sykkeen vieressä. Espoossa on 58 kilometriä merenrantaa, 95 järveä, 165 saarta, 600 kilometriä pyöräilyreittejä, 200 kilometriä latuja sekä luonnonkaunis Espoon Rantaraitti ja Nuuksion kansallispuisto.

Kesä on tulossa ja Espoossa riittää koettavaa ja nähtävää maalta merelle ja metsästä museoon. Kesä toivotetaan tervetulleeksi Rantaraittipäivässä lauantaina 25.5. klo 14-18 Espoon rannoilla Haukilahdessa ja Matinkylässä! Katso parhaat tapahtumat Visit Espoon tapahtumakalenterista. Esimerkiksi metroreitin varrelta löytyy monen monta mielenkiintoista kohdetta. Katso myös, mitä tapahtuu urheilurintamalla ja mitkä ovat kevään parhaat tapahtumat.
 

Kultainen noutaja kaluaa keppiä metsämaisemassa.
Kuva: Sami Takarautio

Tänä vuonna Nuuksion kansallispuisto täyttää 30 vuotta, ja syntymäpäivää juhlitaan läpi vuoden iloisissa tapahtumissa ympäri Nuuksiota. Tapahtumavuoden avaa 26.1.-4.2. sympaattinen LUX Nuuksio -valotapahtuma. 8.-10.3. vietetään Nuuksio Sauna Weekendiä ja elokuussa tutustutaan aktiviteetteihin Nouxfestissä - monien muiden tapahtumien joukossa. 

Etelässä nautit saariston ja rannikon lumosta. Kun jatkat pohjoiseen, Espoo hurmaa järvillään, maalaismaisemillaan ja kartanoillaan. Pohjois-Espoossa koet erämaatunnelmaa jylhässä Nuuksion kansallispuistossa. Luonnosta voi Espoossa nauttia elämyksellisten aktiviteettien parissa: esimerkiksi rauhallisesti metsissä tai rannoilla vaellellen, fatbikella metsäpolkuja koluten tai tyrskyveneen kyydissä ja wake-boardilla hurjastellen.

Otaniemen ja Keilaniemen alue on busineksen, innovaatioiden, tutkimuksen ja tieteen keskus, jossa Startup-maailma, investorit ja kansainväliset yritykset kohtaavat elävällä Aalto-yliopiston kampuksella ja sen tuntumassa. Espoossa sijaitsee suuri osa Suomen pörssiyrityksistä.

Espoossa myös kehitetään koko ajan monimuotoista ja esteetöntä matkailua ja palveluja.

Pääkuva: Kathrin Deter

Viihdy Espoossa

Tapahtumia Espoossa

Mitä tekisi tänään, entä huomenna? Tapahtuuko pääsiäisen aikaan Espoossa jotain tai millaista tekemistä keksisi Nuuksiossa? Tsekkaa Espoon ja lähialueiden tapahtumat Tapahtumakalenterista! Visit Espoon tapahtumakalenteri kertoo sinulle parhaat ajankohtaiset tapahtumat Espoossa ja lähialueilla!