Siirry sisältöön

Pyöräily Espoossa

Kaksi miestä polkupyörien selässä. Miehet ovat pysähtyneet metsäjärven rannalle juttelemaan.

Reitit, vuokrauspisteet ja suositukset

Espoossa on useita pyöräilyreittejä - yhteensä lähes 600 kilometriä. Kunnon kohotus sujuu kuin huomaamatta, kun voit samalla retkellä tutustua museoihin, kulttuurikohteisiin, poiketa uimarannalle tai pysähtyä nauttimaan kesäyön auringonlaskusta.

Pidä päiväkirjaa pyöräilysuorituksistasi, jaa reittisi muiden kanssa ja seuraa pyöräilyvinkkejä! Pyöräileminen on hauskaa, jaa se mobiilisti ystävien ja muiden kanssa. Löydä omat suosikkisi Visit Espoon esimerkkireittien joukosta ja kerro ne meille joko Twitterissä/Facebookissa tai Sports Trackerin sivuilla. 

5 tapaa pyöräillä Espoossa

Tutustu Mikko "Peltsi" Peltolan matkassa 5 erilaiseen tapaan pyöräillä Espoossa. Kurkkaa lajikohtaiset videot sekä oheinen koonti - ehkä innostut kokeilemaan uutta lajia!

🚴 Alamäkipyöräilyä

🚴 Fat Bike pyöräilyä

🚴 Kaupunkipyöräilyä

🚴 BMX-pyöräilyä

🚴 Retkipyöräilyä

Kaupunkipyörät

Espoon yli sata kaupunkipyöräasemaa palvelevat läpi pyöräilykauden keväästä syksyyn. Kaupunkipyörät ovat kätevä tapa liikkua Espoossa ja niiden käyttöönotto on vaivatonta. Kaupunkipyörien käyttöoikeuden voi ostaa oman tarpeensa mukaan päiväksi, viikoksi tai vaikkapa koko pyöräilykaudeksi.

Lisätietoa kaupunkipyöristä HSL:n sivulla.

Myös useat hotellit tarjoavat pyöriä asiakkailleen käyttöön.

Fat bike -pyörien vuokraus

Kaupunkipyörien lisäksi voit vuokrata Fat bike -pyöriä:

Nuuksion kansallispuiston pyöräilyreitit

Nuuksioon pääset myös polkupyörällä! Kansallispuistossa on pyöräilijöitä varten kesäkäyttöisiä rengas- ja läpikulkureittejä yhteensä non 30 kilometriä, jotka jatkuvat ympäröiville ulkoilualueille. Reitteinä on autoteitä, vaatimattomia kärryuria ja lyhyitä polkuosuuksia. Reitit eivät ole pyörätietasoisia, mutta niitä voi ajaa tavallisella polkupyörällä

Muistathan, että kansallispuiston alueella saa pyöräillä vain siihen osoitetuilla reiteillä.

Tutustu Nuuksion reitteihin.

Reitti 2000

Reitti 2000 on Helsingin kaupungin ylläpitämä vaellus ja pyöräilyreitti, joka alkaa Helsingin Keskuspuistosta ja kulkee Luukinulkoilualueen kautta Nuuksioon.Reitti tarjoaa hienon läpileikkauksen pääkaupunkiseudun ulkoilumaastoista ja kaupunkiluonnosta aina rauhallisiin erämaisemiin asti. Reitin kokonaispituus on noin 110 kilometriä ja se on merkitty koko matkalta maastoon sinivalkoisin nauhoin ja tienviitoin.

Katso pyöräilyvideomme, jossa esitellään Reitti 2000 maastopyöräillen.

Visit Espoon teemoitetut pyöräilyreittiehdotukset

Tutustu Sports Tracker- palveluun ja seuraa Visit Espoon luomia reittejä ja pyöräretkiä. Luomalla oman profiilisi, voit ajaa omat reittisi ja jakaa ne meidän ja muiden kanssa. Toki voit myös tulostaa kartat taskuusi ja mennä ulos tutkimaan Espoon maisemia seuraavien reittien parissa.