Siirry sisältöön

Pyöräily Espoossa

Kaksi miestä polkupyörien selässä. Miehet ovat pysähtyneet metsäjärven rannalle juttelemaan.

Reitit, vuokrauspisteet ja suositukset

Espoossa on useita pyöräilyreittejä - yhteensä lähes 600 kilometriä. Kunnon kohotus sujuu kuin huomaamatta, kun voit samalla retkellä tutustua museoihin, kulttuurikohteisiin, poiketa uimarannalle tai pysähtyä nauttimaan kesäyön auringonlaskusta.

Pidä päiväkirjaa pyöräilysuorituksistasi, jaa reittisi muiden kanssa ja seuraa pyöräilyvinkkejä! Pyöräileminen on hauskaa, jaa se mobiilisti ystävien ja muiden kanssa. Löydä omat suosikkisi Visit Espoon esimerkkireittien joukosta ja kerro ne meille joko Twitterissä/Facebookissa tai Sports Trackerin sivuilla. 

5 tapaa pyöräillä Espoossa

Tutustu Mikko "Peltsi" Peltolan matkassa 5 erilaiseen tapaan pyöräillä Espoossa. Kurkkaa lajikohtaiset videot sekä oheinen koonti - ehkä innostut kokeilemaan uutta lajia!

🚴 Alamäkipyöräilyä

🚴 Fat Bike pyöräilyä

🚴 Kaupunkipyöräilyä

🚴 BMX-pyöräilyä

🚴 Retkipyöräilyä

Kaupunkipyörät

Espoon yli sata kaupunkipyöräasemaa palvelevat läpi pyöräilykauden keväästä syksyyn. Kaupunkipyörät ovat kätevä tapa liikkua Espoossa ja niiden käyttöönotto on vaivatonta. Kaupunkipyörien käyttöoikeuden voi ostaa oman tarpeensa mukaan päiväksi, viikoksi tai vaikkapa koko pyöräilykaudeksi.

Lisätietoa kaupunkipyöristä HSL:n sivulla.

Myös useat hotellit tarjoavat pyöriä asiakkailleen käyttöön.

Fat bike -pyörien vuokraus

Kaupunkipyörien lisäksi voit vuokrata Fat bike -pyöriä:

Nuuksion kansallispuiston pyöräilyreitit

Nuuksioon pääset myös polkupyörällä! Kansallispuistossa on pyöräilijöitä varten kesäkäyttöisiä rengas- ja läpikulkureittejä yhteensä non 30 kilometriä, jotka jatkuvat ympäröiville ulkoilualueille. Reitteinä on autoteitä, vaatimattomia kärryuria ja lyhyitä polkuosuuksia. Reitit eivät ole pyörätietasoisia, mutta niitä voi ajaa tavallisella polkupyörällä

Muistathan, että kansallispuiston alueella saa pyöräillä vain siihen osoitetuilla reiteillä.

Tutustu Nuuksion reitteihin.

Reitti 2000

Reitti 2000 on Helsingin kaupungin ylläpitämä vaellus ja pyöräilyreitti, joka alkaa Helsingin Keskuspuistosta ja kulkee Luukinulkoilualueen kautta Nuuksioon.Reitti tarjoaa hienon läpileikkauksen pääkaupunkiseudun ulkoilumaastoista ja kaupunkiluonnosta aina rauhallisiin erämaisemiin asti. Reitin kokonaispituus on noin 110 kilometriä ja se on merkitty koko matkalta maastoon sinivalkoisin nauhoin ja tienviitoin.

Katso pyöräilyvideomme, jossa esitellään Reitti 2000 maastopyöräillen.

South by Cycle

South by Cycle on Uuttamaata ja Kymenlaaksoa halkova monipuolinen pyöräilyreitistö, joka kätkee varrelleen ainutlaatuisia luontohelmiä, kulttuurihistoriaa ja maalaisromantiikkaa. Lähes 900 kilometrin reitistö tarjoaa laatuaikaa kaikille, nautiskelijasta seikkailijaan. Polje pidempi pätkä kerralla tai makustele kokemus viikonloppuretkiksi: reitille pääsee näppärästi junalla, bussilla tai metrolla. Tutustu South by Cycle -pyöräilyreitistöön

Länsi-Uudenmaan kierros

Länsi-Uudenmaan kierros on pyöräilyreitti, joka alkaa Helsingin keskuspuistosta. Reitin varrella ovat esimerkiksi Nuuksion kansallispuisto, Lohjan harju- ja järvenrantareitit, Fiskarsin, Billnäsin ja Mustion ruukkialueet sekä Mustion linna, Inkoon satama, Kopparnäsin hiekkarannat, Siuntio linna, Meikon ulkoilualue, Hvitträskin kansallismuseo ja Espoon ja Helsingin rannikkoreitit. Reitti yhdistää sopivassa suhteessa alueen kauneimpia ulkoilureittejä ja luontokohteita etelärannikon merimaisemiin. Reitin kokonaispituus on 293km ja kesto 4-5 päivää. Reitti sopii sekä telttailijalle että majataloyöpyjälle.

Nuuksion kansallispuiston yöretki

Nuuksion kansallispuiston yöretki on pyöräilyreitti, joka tarjoaa nopeasti ja helposti saavutettavan reittivaihtoehdon pääkaupunkiseudun luontohelmille ja suojelumetsän rauhaan. Reitti on monipuolinen niin luonnoltaan, mutta myös palveluiltaan. Reitti alkaa Helsingin keskustasta ja kulkee Helsingin keskuspuiston halki Vantaanjoen Pitkäskoskelle ja sieltä Nuuksion järviylängölle. Paluu lähtöpisteeseen tapahtuu jatkamalla pyöräilyä Nuuksion kansallispuiston halki Veikkolaan ja sitten Kirkkonummen juna-asemalle. Lähijunayhteys Kirkkonummelta Helsinkiin kestää alle tunnin. Lähijunayhteyttä hyödynnettäessä reitin pituudeksi tulee 90km. Vaihtoehtoisesti takaisin Helsinkiin voi palata myös Länsi-Uudenmaan kierroksen merenrantareittejä seuraillen, jolloin koko retken pituudeksi tulee 146 km. Reitin kesto on 1-2 päivää. Reitti sopii sekä telttailijalle, että Nuuksion kansallispuiston majoituspalveluita hyödyntävälle.

Visit Espoon teemoitetut pyöräilyreittiehdotukset

Tutustu Sports Tracker- palveluun ja seuraa Visit Espoon luomia reittejä ja pyöräretkiä. Luomalla oman profiilisi, voit ajaa omat reittisi ja jakaa ne meidän ja muiden kanssa. Toki voit myös tulostaa kartat taskuusi ja mennä ulos tutkimaan Espoon maisemia seuraavien reittien parissa.