Pyöräilyreitit

 

Espoossa on useita pyöräilyreittejä - yhteensä lähes 600 kilometriä. Kunnon kohotus sujuu kuin huomaamatta, kun voit samalla retkellä tutustua museoihin, kulttuurikohteisiin, poiketa uimarannalle tai pysähtyä nauttimaan kesäyön auringonlaskusta.

Pidä päiväkirjaa pyöräilysuorituksistasi, jaa reittisi muiden kanssa ja seuraa pyöräilyvinkkejä! Pyöräileminen on hauskaa, jaa se mobiilisti ystävien ja muiden kanssa. Löydä omat suosikkisi Visit Espoon esimerkkireittien joukosta ja kerro ne meille joko Twitterissä/Facebookissa tai Sports Trackerin sivuilla.

Viereisistä linkeistä pääset tutustumaan Sports Tracker- palveluun ja seuraamaan Visit Espoon luomia reittejä ja kesän pyöräretkiä. Luomalla oman profiilisi, voit ajaa omat reittisi ja jakaa ne meidän ja muiden kanssa. Toki voit myös tulostaa kartat taskuusi ja mennä ulos tutkimaan Espoon maisemia seuraavien reittien parissa.

Espoon yli sata kaupunkipyöräasemaa palvelevat läpi pyöräilykauden keväästä syksyyn. Kaupunkipyörät ovat kätevä tapa liikkua Espoossa ja niiden käyttöönotto on vaivatonta. Kaupunkipyörien käyttöoikeuden voi ostaa oman tarpeensa mukaan päiväksi, viikoksi tai vaikkapa koko pyöräilykaudeksi.

Lisätietoa kaupunkipyöristä HSL:n sivulla.

Fat bike -pyörien vuokraus

Kaupunkipyörien lisäksi voit vuokrata Fat bike -pyöriä Natura Vivan kautta Nuuksion Haukkalammella ja Korpilammella. Biking.fi vuokraa fatbikeja omatoimiseen pyöräilyyn puolestaan Haltian luontokeskukselta ja  Nuuksion Pohjoiselta Portilta.

Myös useat hotellit tarjoavat pyöriä asiakkailleen käyttöön.

Ennen pyöräilyn aloittamista voit katsoa pyöräilyvideomme, jossa esitellään Reitti 2000 maastopyöräillen.

Nuuksion kansallispuisto - Pyöräilyreitit

Nuuksioon pääset myös polkupyörällä! Kansallispuistossa on pyöräilijöitä varten kesäkäyttöisiä rengas- ja läpikulkureittejä yhteensä non 30 kilometriä, jotka jatkuvat ympäröiville ulkoilualueille. Reitteinä on autoteitä, vaatimattomia kärryuria ja lyhyitä polkuosuuksia. Reitit eivät ole pyörätietasoisia, mutta niitä voi ajaa tavallisella polkupyörällä

Muistathan, että kansallispuiston alueella saa pyöräillä vain siihen osoitetuilla reiteillä.

 

 

 

 

 • Visit Espoo Kulttuuri
  Reitti alkaa Tapiolan keskustornilta ja jatkuu Otaniemen Otarantaan sekä Keilalahdelle. Tapiolaan palatessa voi poiketa Kino Tapiolaan ja nähdä Tapiolan kirkon. Reitin pituus 7,2 km ja ajoaika 35–40 min.
 • Visit Espoo Meri
  Kauniita maisemia, huikeita näköaloja, uimarantoja ja mahdollisuus hypätä reittiveneen kyytiin Haukilahdesta tai Mellsteninrannasta. Turvallinen reitti, joka sopii hyvin myös lapsille. Reitin pituus 9 km ja ajoaika 40 min.
 • Visit Espoo Luonto
  Matkan varrella Pirttimäen ulkoilualueella voi pysähtyä kahvilaan tai paistamaan makkaraa. Myllyjärvessä voi pulahtaa uimaan. Bodomjärven päässä on Backbyn kartano. Reitti päättyy idylliselle Bembölen kahvituvalle. Reitin pituus 17,5 km ja ajoaika n. 1h 15min.

 • Visit Espoo Kunto
  Pidempi ja haastavampi reitti, mutta samalla nautinnollista pyöräilymaastoa Kuninkaantien mutkittelevia asvalttiteitä ja Rantaraitin hiekkapolkuja pitkin. Rantaraitin varrella upeita maisemia sekä viihtyisiä kesäkahviloita ja uimarantoja, reitin varrella voit tutustua myös Espoon tuomiokirkkoon sekä Espoonkartanoon. Reitin pituus 53 km ja ajoaika n. 3 h.
 • Visit Espoo Goes Helsinki
  Merellinen reitti Espoosta Helsinkiin ja takaisin! Hyviä aloituspisteitä ovat Klaus K, Stockmann, Keilaniemi, Meilahti... Erittäin kauniit maisemat ja hyvät pyörätiet koko reitillä! Reitin pituus n. 20 km ja ajoaika n. 1h 15 min.