Siirry sisältöön

Pyöräilyreitit

Kaksi miestä polkupyörien selässä. Miehet ovat pysähtyneet metsäjärven rannalle juttelemaan.

Espoossa on useita pyöräilyreittejä - yhteensä lähes 600 kilometriä. Kunnon kohotus sujuu kuin huomaamatta, kun voit samalla retkellä tutustua museoihin, kulttuurikohteisiin, poiketa uimarannalle tai pysähtyä nauttimaan kesäyön auringonlaskusta.

Pidä päiväkirjaa pyöräilysuorituksistasi, jaa reittisi muiden kanssa ja seuraa pyöräilyvinkkejä! Pyöräileminen on hauskaa, jaa se mobiilisti ystävien ja muiden kanssa. Löydä omat suosikkisi Visit Espoon esimerkkireittien joukosta ja kerro ne meille joko Twitterissä/Facebookissa tai Sports Trackerin sivuilla.

Ennen pyöräilyn aloittamista voit katsoa pyöräilyvideomme, jossa esitellään Reitti 2000 maastopyöräillen.

Kaupunkipyörät

Espoon yli sata kaupunkipyöräasemaa palvelevat läpi pyöräilykauden keväästä syksyyn. Kaupunkipyörät ovat kätevä tapa liikkua Espoossa ja niiden käyttöönotto on vaivatonta. Kaupunkipyörien käyttöoikeuden voi ostaa oman tarpeensa mukaan päiväksi, viikoksi tai vaikkapa koko pyöräilykaudeksi.

Lisätietoa kaupunkipyöristä HSL:n sivulla.

Myös useat hotellit tarjoavat pyöriä asiakkailleen käyttöön.

Fat bike -pyörien vuokraus

Kaupunkipyörien lisäksi voit vuokrata Fat bike -pyöriä Natura Vivan kautta Nuuksion Haukkalammella ja Korpilammella. Biking.fi vuokraa fatbikeja omatoimiseen pyöräilyyn puolestaan Haltian luontokeskukselta ja  Nuuksion Pohjoiselta Portilta.

Nuuksion kansallispuiston pyöräilyreitit

Nuuksioon pääset myös polkupyörällä! Kansallispuistossa on pyöräilijöitä varten kesäkäyttöisiä rengas- ja läpikulkureittejä yhteensä non 30 kilometriä, jotka jatkuvat ympäröiville ulkoilualueille. Reitteinä on autoteitä, vaatimattomia kärryuria ja lyhyitä polkuosuuksia. Reitit eivät ole pyörätietasoisia, mutta niitä voi ajaa tavallisella polkupyörällä

Muistathan, että kansallispuiston alueella saa pyöräillä vain siihen osoitetuilla reiteillä.

Visit Espoon teemoitetut pyöräilyreittiehdotukset

Tutustu Sports Tracker- palveluun ja seuraa Visit Espoon luomia reittejä ja pyöräretkiä. Luomalla oman profiilisi, voit ajaa omat reittisi ja jakaa ne meidän ja muiden kanssa. Toki voit myös tulostaa kartat taskuusi ja mennä ulos tutkimaan Espoon maisemia seuraavien reittien parissa.