Hyppää pääsisältöön
Ilmakuva kesäisestä Nuuksiosta metsäjärven päältä.

Erikoismajoitus

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Mökkiin, majaan vai luksustelttaan

Espoossa ja lähialueilla voit majoittua monella muullakin tavalla kuin hotellissa. Miltä kuulostaisi yöpyä Glamping-teltassa auringonnousuun heräten, majoittua poroaitauksen vierellä päremajassa tai loikoilla Tentsile-teltassa irti maasta - vai ovatko huvilat metsäparatiisissa tai yöpyminen kartanossa enemmän sinun makuusi? Kaikki majapaikat vastaavat lisäksi vastuullisen matkailijan toiveisiin.

Tentsile-teltta puussa roikkumassa Nuuksiossa kesäaikaan.
Kuva: Marjaana Tasala

Retkipaikan Tentsile-teltat Nuuksion Pitkäjärven rannan rinteessä

Vietä yö puussa – eli miksi nukkua teltassa maan kamaralla, kun sen voi tehdä ilmassakin! Tentsile-teltat tai ”leijuteltat” viritetään roikkumaan puiden väliin Nuuksion Pitkäjärven rantametsän rinteeseen, joten parhaimmillaan voit herättyäsi katsella oviaukosta suoraan järvelle varpaita ilmassa heilutellen. Teltan alapuolelle viritetty ”terassi” on hieno paikka katsella myös yöllistä tähtitaivasta. Vältämättömät yöpymisvarusteet ja aamupala sekä Haltian pääsyliput kuuluvat hintaan. Alueella on yhteiskäyttöinen kota ja nuotiopaikka sekä retkiastioita. Majoittujien käytössä on jaettu sisä-wc ja suihku.

 

Tutustu Tentsile-majoitteeseen
 

Eräkämppä talvimaisemassa.
Kuva: Natura Viva

Natura Vivan aidot kunnostetut eräkämpät Nuuksiossa

Kahta aitoa ja alkuperäistä eräkämppää, Tikankoloa ja Oravankoloa, Nuuksion kansallispuistossa vuokraa Nuuksion Haukkalammella toimiva Natura Viva. Kämpät on kunnostettu ja ne ovat käytössä ympäri vuoden.

Alunperin vuonna 1946 rakennettu Oravankolo on yksi suosituimmista Nuuksion kansallispuiston aidoista eräkämpistä. Mökki sijaitsee Ruuhilammen rannassa kansallispuiston läntisessä osassa, Vihdin puolella ja sinne pääsee patikka- ja maastopyöräreittejä pitkin. Matkaa lähimmältä pysäköintialueelta on noin 4 kilometriä. Eräkämppä jakaantuu varsinaiseen kämppään ja erilliseen saunarakennukseen. Paikalta löytyy myös puuvaja, varasto ja kuivakäymälä.

1900-luvun puolivälissä alun perin metsureiden majapaikaksi rakennettu Tikankolo on eräkämpistä toinen. Saarilammen rannassa, Vihdissä sijaitseva Tikankolo koostuu vanhanajan hirsirunkoisesta tuvasta ja makuukammarista sekä erillisestä saunarakennuksesta. Uudehkossa saunarakennuksessa on saunan lisäksi pukuhuone ja puuvarasto. Mökin pihapiirissä on kuivakäymälä.

Tutustu eräkämppiin
 

Haltia Lake Lodgen Glamping-teltta sisältä kuvattuna.
Kuva: Haltia Lake Lodge

Haltia Lake Lodgen Glamping-teltat Nuuksion syleilyssä

Boutique-luontohotelli Haltia Lake Lodgessa Nuuksion kansallispuiston sydämessä yhdistyvät hyvän elämän ainekset eli luonto, aktiviteetit sekä korkeatasoinen ja elämyksellinen majoitus. Reilun puolen tunnin päässä Helsingin vilinästä ja aivan Suomen luontokeskus Haltian läheisyydessä sijaitseva luontohotelli ja Glamping-keidas irrottaa hälystä ja kiireestä ja tarjoaa lukuisia luontoelämyksiä Nuuksion erämaassa.

Glamping tulee sanoista ”glamorous camping” ja tarkoittaa majoitetta, jossa puukehikon päälle on pingotettu telttakangas ja 18 neliön kokoinen Glamping-teltta on varusteltu korkeatasoisilla Unikulman vuoteilla sekä untuvapeitoilla ja -tyynyillä. Yövyt kuin hotellissa, mutta kuulet silti luonnon äänet aivan läheltä suojassa sateelta ja tuulelta. Teltoissa on ilmastointi, lämmitys, vedetön pakastava WC, vettä käsien- ja hampaiden pesua varten, pieni jääkaappi, vedenkeitin ja terassi. Hotellin sauna on myös käytössä sovitusti.

Tutustu Glamping-telttoihin
 

Päremaja ulkoapäin kuvattuna Nuuksiossa.
Kuva: Daniela Brezinova

Sea & Mountain Adventures päremajat ja hirsimökki Karhunpesä

Niin ikään Nuuksion sydämessä sijaitsevat päremajat Naava ja Pihka ovat uniikki majoitusmahdollisuus erityisesti kaikille porojen ystäville. Ekologiset ja käsinvalmistetut päremajat sijaitsevat Nuuksion Poropuistossa. Poroja voi seurata ja syöttää suoraan päremajan ikkunasta. Majoitukseen kuuluu myös käynti poropuistossa porojen hoitajan kanssa. Majassa on kahden hengen parivuode liinavaatteineen, eko-WC, minijääkaappi, vedenkeitin, kahvia/teetä/vettä, erillinen suihku kesällä ja sangollinen jäkälää poroille syötettäväksi. Ulkoterassilla on grilli. 

Karhunpesä on samalla tontilla sijaitseva tunnelmallinen hirsihuvila, joka sijaitsee omassa rauhassaan kallion laella, josta avautuvat upeat maisemat Nuuksion kansallispuistoon. Karhunpesä toimii myös mainiosti majoittuvien kokousten pitopaikkana ja huvilalta löytyvät dataprojektori, valkokangas, fläppitaulu ja Wi-Fi. Päremajat on mahdollista varata myös lisämajoituksena Karhunpesän huvilan varauksen yhteydessä.

Tutustu päremajoihin
 

Hawkhillin huvila etupihalta kuvattuna metsälammen näkyessä taustalla.
Kuva: Hawkhill

Hurmaavat Hawkhillin huvilat Nuuksion kansallispuistossa Vihdin puolella

Hawkhill Cottage Resortin kahdeksan järvenrantamökkiä sijaitsevat luonnon rauhassa, oman lammen rannalla 45 minuutin päässä Helsingistä. Tyylikkäät hirsimökit Villa Taavetti, Villa Maria, Villa Juhani, Villa Adele, Armas Sviitti, Villa Iivari, Villa Anna ja Villa Eino yhdistävät tyylikkäästi perinteistä suomalaista hirsirakentamista ja moderneja sisustusratkaisuja kunnioittaen silti ympäristöä. Huviloita on eri kokoisia ja jokaisessa on oma vivahteensa, ja osa niistä soveltuu mainiosti myös kokouskäyttöön.

Suomalaisen mökkielämyksen ohella Hawkhill tarjoaa myös monenlaista ohjelmaa luonnossa liikunta-aktiviteeteista kuten opastetuista luontoretkistä ja lumikenkäilystä villiyrttien keräämiseen sekä riippumattorentoutuksesta eräkokkikouluun. Hawkhill toimii vahvasti vastuullisin arvoin ja on myös panostanut huviloiden esteettömyyteen.

Tutustu Hawkhillin huviloihin
 

Pääkuva: Natura Viva

Katso myös:

Lisää kivoja majoitusvaihtoehtoja hotelleille löydät seuraavasta.

Ihanat luonnonläheiset majoitukset