Siirry sisältöön

Nuuksio

Nuuksion kansallispuisto

Aktiviteetit

Nuuksion kansallispuiston monipuolinen luonto tarjoaa aktiviteettia niin aloittelevalle retkeilijälle kuin kokeneelle patikoijalle.

Nuuksion kansallispuisto jakaantuu Espoon, Kirkkonummen sekä Vihdin alueille. Pinta-alaltaan puisto on n. 55 km2. Tammivyöhykkeen sekä eteläisen havumetsävyöhykkeen rajalla sijaitsevan kansallispuiston luonto on hyvin monimuotoinen ja jääkauden muokkaamat maanmuodot tekevät siitä upean. Näkymät vaihtelevatkin karuista kalliomänniköistä tiheisiin kuusikkoihin sekä vehreisiin lehtoihin. Monimuotoisuus ulottuu myös puiston vesistöihin joita edustavat kymmenet pienet suo- sekä kalliorantaiset järvet ja lammet. 

Saapuminen

Nuuksion kansallispuistoon pääsee kätevästi joko paikallisbussilla tai omalla autolla.Kansallispuiston eteläosaan, Siikaniemeen, kulkevat Espoon keskuksesta bussit 243 ja 244. Espoon keskuksesta lähtevä bussi numero 245A kuljettaa Kattilaan. Autolla saapuvien matkustavien kannattaa hyödyntää Kattilan, Högbackan sekä Siikaniemen pysäköintipaikkoja. Lisää bussireittejä löytyy sivustolta luontoon.fi.

 

 

 

Ulkoilureitit

Kansallispuistossa on reittejä niin kokeneimmille patikoijille kuin aloitteleville retkeilijöille. Merkittyjä luontopolkuja sekä -reittejä on kymmenkunta ja niiden pituudet vaihtelevat 1,5 kilometrin poluista pidempiin, kymmenien kilometrien ulkoilureitteihin. 

Luonto- ja opastuvat

Kansallispuiston itäosassa Haukkalammella sijaitsevat Opastupa Haukanpesä sekä Haukkalammen luontotupa. Haukanpesästä voi ostaa mm. ulkoilukarttoja sekä pientä purtavaa. Luontotuvan pysyvän näyttelyn teemana on liito-orava ja sen elinympäristö. 

Mikäli Suomen luontoon tutustuminen kiinnostaa enemmän, on syytä suunnata Suomen luontokeskus Haltiaan jossa voi ihastella koko Suomen luontoa pienoiskoossa.

Lisätietoja

Lisätietoja Nuuksion kansallispuistosta ja sen palveluista, kuten nuotiopaikoista, leirintä-alueista sekä ohjeista ja säännöistä löydät osoitteesta luontoon.fi/nuuksio. Nuuksion majoitusvaihtoehtoihin tutustut kätevästi Visit Espoon blogissa.